Ajaleht The Sunday Times märkis oma veergudel usutluste põhjal, et üksteist kabinetiministrit soovib peaminister May viivitamatut lahkumist. Tema asemel nähakse valitsusjuhina esialgu de facto peaministri asetäitjat David Lidingtoni, ent väidetavalt ollakse valmis toetama ka keskkonnaministrit Michael Gove'i.

Theresa May poliitnõunik George Freeman säutsus laupäeval oma Twitteri kontol, et „peaministri jaoks on kõik läbi“ „Ta tegi oma parima. Aga üle kogu maa on tajuda rahulolematust. Tuntakse end reedetuna. Väljapääsu ei paista. Usk demokraatiasse väheneb. Jätkata enam nii ei saa, meil on vaja uut peaministrit, kes suudab ehitada uut sorti koalitsiooni ja lasta käiku plaani B“.

Toori Nicky Morgan, endine haridusminister, ütles ajalehele The Sunday Telegraph, et kabinetiministritel tuleks peaministrile öelda, et „on aeg lahkuda“. Toori rahvasaadik Steve Baker märkis, et neil, kel on soov saada peaministriks, on aeg tegutseda.

62-aastane May avaldas sel nädalal kohtumisel parlamendijuhtidega mõistmatust nende soovituse üle kaaluda ametist lahkumist, keeldudes uskumast, et see võiks viia lahkumisleppe heakskiitmiseni.

Toorist peaminister keeldus aga laupäeval endiselt korraldamast uut rahvahääletust, rõhutades nagu ikka, et pädev otsus langetati juba kolme aasta eest, mil 51,9% hääletanutest toetas Euroopa Liidust lahkumist.

Oma toetuse artikkel 50 tühistamiseks on internetipetitsioonis andnud juba üle nelja miljoni inimese.

Järgmine nädal toimub parlamendis tõenäoliselt järjekordne Brexiti-leppe hääletus: kui lepe heaks kiidetakse, siis pikendatakse lahkumistähtaega 22. maini, kui aga mitte, siis kehtib ajapikendus kõigest 12. aprillini, mis jätab alles võimaluse, et britid võivad siiski eurovalimistel osaleda ja paluda veel üht ajapikendust.

Tippkohtumise järel tuleb rahvaesindajatel otsustada, milline variant kolmest valida: a) May lepe, b) karm Brexit või (mis kõige tõenäolisem) c) uus ajapikendus. Eilse aktsiooniga püüti siia kõrvale tuua veel ka neljas võimalus, milleks oleks uue referendumi korraldamine, ent sellekski on parlamendil vaja veel üht ajapikendust.