"Demokraatiat - muidugi me pooldame. Ka enesekindlust, tundub ka positiivne. Kaitstud, arvestav, seda ka pooldame," märgib Kits Kõigi Eesti liikumise välja toodud väärtuseid, mida toetab. Ainsana tõstatab tema jaoks küsimuse Euroopa-meelsus, kuna talle ei ole selge, mida täpsemalt selle all on silmas peetud. Kuid rõhutab, et on ka ise Euroopa-meelne.

"Kõigi Eesti" eestvedajad kardavad, et demokraatia ja muud kaitstavad väärtused on sattunud rünnaku alla. Kits leaib, et nii asi ei ole. Oluliseks faktoriks "Eestlaste Eesti" algatusega välja tulemisel oli tema sõnul "Kõigi Eesti" seismine koalitsioonikõneluste vastu. Kitse arvates on kõnelused mõistlikud.

"Mul on paljusid sõpru, kes leiavad, et Keskerakond ja nende vene tiib suudab EKRE ära pehmendada ja mõistlikuks muuta," leiab Kits. "Koalitsiooni ei tule, kui EKRE ei suuda välja pakkuda ideid, mis on näiteks Keskerakonnale sobilikud. Seetõttu on vastutustundetu väita, et need väärtused on rünnaku all. Mihhail Korb või kõik teised vene leeri esindajad Keskerakonnas ei lubaks sellel juhtuda."

Praegu on Kitse hinnangul jäänud meedias kõlama nende noorte hääl, kes seisavad kavandatava koalitsiooni vastu. Ta tõi samas välja, et märtsi alguses avaldatud AS Turu-uuringute küsitluse järgi on erakondade lõikes noorte hulgas kõige suurem toetus EKRE-l. "Tahame näidata, et on ka teistsuguseid noori," märkis ta.

Ennast positsioneerib Kits ennast erakonna Isamaa ja EKRE vahele, kirjeldades oma maailmavaadet kultuurse isamaalisusega. EKRE-st eristab teda väga suur liberaalsus tehnoloogilistes küsimustes. Hitlerlikke kuritegusid Kits kindlasti heaks ei kiida.

Kitse sõnul oli põhjus, mis uue algatuse ette võtmise kaasa tõi, soov rõhuasetust muuta. "Paljud meist on üles kasvanud sellega, et käisime ühistel laulupidudel ja tundsime ühist eesti kultuuri, aga seda püütakse diskussioonist eemale lükata," ütles ta Delfile.

Kuigi rahvakultuur on Kitse sõnul väärtus, ei tähenda see, et teised tuleks riigist välja saata. "See ei tähenda, et meil ei võiks riigis kedagi teist olla. Kindlasti võib. On normaalne, kui meil on kultuuriline läbikäimine ja teaduslik koostöö. Aga teatava piirini," ütles Kits.

Miks Kitse arvates siiski selliseid algatusi nagu "Kõigi Eesti" ette võetakse? "On kindlasti inimesi, kes kardavadki, et midagi juhutb. See on mitmel põhjusel, osaliselt ka kindlasti seetõttu, et meedia, aga ka mitte ainult meedia vaid meedia kaudu levitatakse mõtet, et natsid tulevadki valitsusse. Ja selle pärast hakatakse muretsema. See on täiesti mõistetav positsioon," kirjeldas Kits.

Seda, kes lisaks temale algatust veavad, soovib Kits jätta saladuseks. "Ma ei usu, et inimesed tahavad oma nimesid öelda. Inimesed pigem hoiduvad sellest, sest rahvuskonservatiivide toetajate kohta levivad sõnumid, nagu nad oleks natsid," ütles Kits.

Facebooki algatus "Eestlaste Eesti" on praeguseks kogunud veidi enam kui 2000 inimese toetuse. Üleeile välja käidud "Kõigi Eesti" algatsuega on praeguseks ühinenud aga üle 23 000 inimese.