Putin osales kahe elektrijaama avamisel. Ühel, mis asub Sevastoopolis
ning videosilla vahendusel teisel, mis asub Simferoopolis. Kuigi elektrijaamad on olnud osaliselt avatud juba eelmisest aastast, siis alles täna pandi need täisvõimsusel tööle. Mõlemad jaamad suudavad katta 90 protsenti Krimmi poolsaarel energiavajdusest.

Lisaks elektrijaamade avamisele toimus kontsert, kus Putin rääkis rahvale 2014. aasta ajaloolisest referendumist, mil rahvahääletuse tulemusena otsustati Krimm Venemaaga liita. Riigipea võrdles otsust punaarmeelaste julgusega teises maailmasõjas.

"Täna on Krimmis tuleviku arenemiseks baas laotud, aga me teeme kõik, et jõuda oma eesmärkideni," sõnas Putin rahvale. Reuters vahendab, et mõned publikus viibinud krimlased pühkisid presidendi kõne peale pisaraid.

Venemaa on püüdnud Krimmi integreerida, mullu avati näiteks sild, mis Krimmi Venemaaga ühendab. Sellegipoolest on sanktsioneerimine Krimmi isoleerinud, sest piirkonda on tabanud hinnatõus ning majanduskasv on takerdunud.

Viimase viie aasta vältel on Krimmist kujundatud sõjaväebaas. Täna teatas RIA uudisteagentuur, et Moskva viis Krimmi üksuse Tupolev TU-22M3 pommitajaid.

NATO on Krimmi sõjaväestamist hukka mõistnud. Ukraina avaldas täna diplomaadilise noodi, milles andis teada, et Putin viibis Krimmis ebaseaduslikult ning Krimm on Ukraina osa.