Tallinna kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko ütles Delfile, et politseinikud soovisid kontrollida mehe andmekandjaid selgitamaks välja tema taust ja tegevuse motiiv ning ta oli sellega nõus. Nii mindi mehe koju tema asju võtma.

"Peame olema veendunud, et inimene ei kujuta oma hoiakute tõttu kellelegi täiendavat ohtu. Selleks töötame läbi loovutatud andmekandjad ning suhtleme mehega," rääkis Mirošnitšenko. "Sõnades agressiivsust väljendavad inimesed peavad sellega arvestama, et politsei kontrollib, kas agressiivsus piirdub ebaviisaka eneseväljendusega või on inimene teinud või ette valmistamas ka agressiivseid tegusid," lisas ta.

Laupäeva hommikul kella 9 paiku leidis Tallinnas Paberi trammipeatuse lähedal aset intsident, kus munitsipaalpolitsei bussi juures piletita sõidu eest protokolli vormistamas olnud 27-aastane mees hüüdis sealtsamast koos kahe lapsega möödunud Eesti pearabile Shmuel Kotile solvanguid, nagu "Mida sa juut vahid, ahju lähed!". Mupo ametnikud lubasid mehele politsei kutsuda, kui ta solvamist ei lõpeta.

Politsei alustas mehe suhtes menetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb vaenu õhutamist, pidas ta 48 tunniks kinni ja otsis läbi ka tema kodu. Mees on oma tegu ka politseile tunnistanud.

Jaga
Kommentaarid