DW küsis Helmelt rassistlike kommentaaride kohta, millega ta on esinenud ja tuletas meelde kurikuulsat ütlust „kui on must, näita ust”.

Helme väitis, et 80 protsenti eestlastest nõustub selle avaldusega.

„See, mis on Euroopas tänapäeval rassistlik, on põlisrahva väljavahetamine. See on puhas rassism,” ütles Helme.

Oma uksenäitamise avalduse kaitseks ütles Helme veel: „Ma olin rääkiv pea kommentaarisaates... Oodatakse, et sa ütleksid asju ründavamal viisil.”

DW küsis Helmelt ka sisserände ja kuritegevuse seostamise kohta, sealhulgas Helme avalduste kohta, et sisseränne viib vägistamise ja röövimiseni.

Helme vastus oli järgmine: „Kuritegevusega on tohutu, tohutu probleem Rootsis, Soomes, Saksamaal, Ühendkuningriigis, mis on sisse toodud... sisserändajate poolt... Rootsis, Norras on vägistamiste arvud kasvanud tuhandekordselt.”

Kui Helmel paluti tuua näiteid vägistamiste ja röövimiste kohta Eestis, vastas ta nii: „Meil on kaks juhtumit, kus süürlased on praegu vangis oma naiste süütamiskatsete, nende põletamise katsete eest.”

Helme tõrjus DW väite, et EKRE kasutab kampaanias hirmutamist: „Inimesed on niigi hirmul.”

Helme kaitses ka oma isa Mart Helme provokatiivseid avaldusi. „Põlisrahvas asendatakse neegritega,” on DW väitel öelnud EKRE esimees.

„Sisserändajatega, sisserändajatega,” parandas Martin Helme, aga ütles seejärel, et sõnastus tegelikult ei loegi.

„Me ei taha, et meid asendataks Eestis välismaalastega,” ütles Helme.

DW tõi välja, et Eesti on Euroopa Liidu kvoodiplaani raames vastu võtnud vaid 206 inimest.

„Pole vahet, kas nad on Ukrainast või Nigeeriast. ... Nad ei ole eestlased,” lausus Helme.

Helme väitis, et Eesti valitsus ei avalda täpselt numbreid sisserändajate arvu kohta riigis.

„Valitsus valetab ... ei tea, mida teeb,” ütles Helme.

Helme ründas ka Eesti meediat, mis räägib tema erakonna seostest sisserändajate vastaste Odini sõdalastega: „See on vasakpoolsete kollitamine. Nad ei ole midagi valesti teinud. Miks peaks neid demoniseerima?”

Helme mõistis hukka kolm Tallinna ringkonnakohtu kohtunikku, kes lubasid samasoolistel paaridel abielluda, öeldes, et nad tuleks vallandada. „Need inimesed ei ole kohtunikud. Nad on rikkunud seadust.”

Helme väitis, et Euroopa Liit ei ole Eestis eriti populaarne.

„Rahvale ei meeldi Euroopa Liit üldse,” teatas Helme. „Me oleme suveränistid. Me oleme vastu kõigile katsetele rahvusriikidelt võimu ära võtta.”

Helme väitel libiseb Euroopa Liit nõukogude stiilis rõhumise suunas.

„Inimesed, kes ei ole elanud Nõukogude võimu all, ei pruugi neid suundumusi ära tunda, aga need suundumused on eksimatult olemas,” kuulutas Helme.

Helme sõnul on praegused vihakõnevastased seadused repressiivsed. „Inimesi on pandud ... Euroopa Liidus vihakõne eest vangi. ... See on sama, mis oli ... Nõukogude Liidus.”

Helme sõnul taheti näiteks vangistada Prantsusmaa paremäärmuslaste juht Marine Le Pen avalikkuse ees valede asjade ütlemise pärast.

Helme kaitses ka oma kriitikat ÜRO aadressil ja oma isa hirmu „maailma valitsuse” ees.

„Ma arvan, et kogu ÜRO ajalugu näitab teile, et nad kalduvad võimu võtma,” sõnas Helme.