Küsimusele, kas uudis tuli talle ootamatult, kostis Rõõmus, et "nii ja naa". Ta nentis, et kuigi juhtimisõpikute kohaselt peaks juht vahetuma iga viie kuni seitsme aasta tagant, siis oma pika karjääri vältel on ta laululavaga ära harjunud ning uue juhi otsimine oli üllatuslik.

"Just nüüd on meil plaanis suured üritused, oleme palju hoogu laululavale andnud ning kollektiiviga on läbikäimine olnud väga hea," loetles Rõõmus.

"Laululava on mulle olnud nagu hea abikaasa, kelle juurest on väga raske lahkuda. Miks peakski hea abikaasa juurest ära minema?" küsis Rõõmus.

"Nõukogu esimees tänas mind minu aja ja tehtud töö eest, kuid eks selline uudis tuleb ikka ootamatult," rääkis juht nõukogu otsusest.

Ta tõi välja, et kuigi läbikäimine on olnud SA Tallinna Laululava nõukogu ja juhtivate linnapoliitikutega olnud hea, on siiski väiksemaid probleeme tekkinud linnaametnikega.

"Väiksemaid muresid on nii pikka aega ühte asutust juhtides ikka olnud. Näiteks väiksemaid arusaamatusi asjaajamisel, mõne korra rikkumisi, aga need on kõik saanud positiivse lahenduse. Suuri pahandusi linnaga olnud ei ole," sõnas mees.

Rõõmus on Keskerakonna liige juba aastas 1997. Uurides, kas tal on edaspidi suuremaid poliitilisi ambitsiooni, vastas ta: "Olen nagu Keskerakonna Gustav Ernesaks, erakonna hümni autor, muusikaline looja, kuid midagi enamat pole poliitiliselt kunagi soovinud. Kuulun küll erakonna Kesklinna linnaosa juhatusse, kuid mitte enamat,".

Ta on olnud erakonna pikaaegne annetaja ning on puutunud oma mantlipärijaga kokku ajal, mil Saareoja juhtis Keskerakonna noortekogu. Urmo Saareoja juhtis noortekogu aastatel 2015-2016.

Rõõmus avaldas kriitikat Saareoja esimeste ideede kohta laululava uuenduskuuriks. Muuhulgas välja pakutud plaanid "piknikukorvide rentimisest" ja "pop-up restoranide avamisest" on Rõõmuse sõnul juba ära proovitud.

"Me proogisime kõiki neid asju viis aastat tagasi. Võib-olla on muidugi nüüd neid uuesti aeg uuesti proovida, aga siia ei taha ükski ettevõtte niimoodi tegutsema tulla, et saab paar nädalat tegutseda, peab asjad kokku pakkima, sest tuleb laulupidu. Siis saab jälle paar nädalat tegutseda, aga peab jälle asjad kokku pakkima, sest tuleb Guns'n'Roses peale," sõnas mees.

Eile sai Rõõmus koos sünnipäevaõnnitlustega ka tööpakkumisi, kuid nende täpse sisu osas oli ta lakooniline. "Alustuseks võtan välja aastaid korstnasse kirjutatud puhkuse! Olen kirjutanud sahtlisse muusikat, äkki teen bändi," muigas Rõõmus.

Tema tööleping lõppeb 30. märtsil.