Vihjete järgi kontrolliti eile õhtul, öösel ning täna hommikul läbi Viljandi-, Tartu-, Jõgeva- ja Põlvamaal mahajäetuid mõisahooneid, kooli- ja talumaju, lautasid-küüne ja teisi kõrvalhooneid, millest mõne asukohti olid tüdrukud enne kodust lahkumist internetist ka uurinud. Ühtlasi kontrollis politsei erinevaid bussiliine selgitamaks välja, millises suunas tüdrukud liikuda võisid.

Lähedaste, klassikaaslaste ja tuttavate küsitlemine viitas, et tüdrukud plaanisid teadlikult kodust lahkumist, et omapäi mõnes kõrvalises kohas elama asuda.

Viimase laekunud vihje järgi silmati tüdrukuid oma kompsude otsas istumas Reola tanklas Tartumaal. Tartu-lähedasest metsatukast tüdrukud leitigi - püsti oli löödud telkimisplats ning vastu võetud ühine otsus mitte enne suve koju naasta. Üheskoos sooviti rännata kaugemale edasi.

Suurt seiklust olid tüdrukud planeerinud juba poolaasta jagu, kaasa oli pakitud vajalik kraam.

Tüdrukute ning nende perekondadega tegeleb edasi noorsoopolitseik, kes selgitab välja, millistel asjaoludel selline vahejuhtum aset leidis. Facebooki positatud videos manitseb politsei lapsevanemaid oma lapsi märkama ning üheskoos metsas turvaliselt aega veetma.

Jaga
Kommentaarid