Seeder ütles, et enda EKRE-ga kokku sidumine oleks paindumatu ja Isamaa võtab kõiki partnereid võrdselt ja suhtleb nendega ükshaaval. Mingi Brežnevi paketina pole kavas Isamaad ja EKRE-t koos müüa.

Reformierakonna juhatuse otsus alustada koalitsioonikonsultatsioone Isamaa, Sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonnaga on Isamaa jaoks praegu ainus tehtud ettepanek kõneleda uue valitsuse moodustamisest. Küll aga pani Seederit imestama, miks üritab Reformierakond samal ajal pidada konsultatsioone nii Keskerakonna kui ka Isamaa-Sotsiaaldemokraatide paariga.

Nelja erakonna koalitsiooni ju keegi koostada ei kavatse, mistõttu jäi Seederile mulje, et Reformierakond hoiab kahte rauda tules, et partnereid survestada ja niimoodi endale võimalikult hea kokkulepe välja kaubelda. Taolisi paralleelseid läbirääkimisi pole Seederi sõnul siiski võimalik pidada, sest Reformierakonna partneritel pole sel juhul kindlust, mida oravapartei tegelikult soovib.

"Mitme raua tules hoidmist ei pea me ise mõistlikuks ega saa aktspeteerida ka teiste poolt. See ei ole tõsiseltvõetav pakkumine," ütles Seeder võimaluse kohta, et lisaks Isamaale-sotsidele peab Reformierakond samal ajal läbirääkimisi ka Keskerakonnaga.

Isamaa tahab uuelt koalitsioonilet sama, millest Isamaa rääkis enne valimisi. Nendeks on konservatiivse kodakondsuspoliitikaga jätkamine, eesti keele, kultuuri ja eestikeelse hariduse arendamine ja julgeolekusse panustamine koos liitlastega. Lisaks on Seederil kindel soov, et pensioni teist sammast tuleb reformida, seal peavad toimuma muudatused.

Samuti on Isamaal oma mõtted perepoliitika osas, näiteks tulumaksu ja pensioni sidumine laste arvuga. "Neil teemadel peame suutma midagi kokku leppida ja leidma ühisosa. Kui me ühisosa ei leia, siis Isamaa koalitsiooni ei lähe," ütles Seeder.