Sotside 10 kohta jättis riigikogust välja mitu prominentset meesterahvast. Riigikogusse ei pääsenud näiteks napsi- ja naljamees Indrek Tarand, samuti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist. Ka riigikogu esimees Eiki Nestor jäi riigikogust välja, samuti viimastel nädalatel plagiaadisüüdistusega võidelnud Rainer Vakra.

Nad polnud ainsad ministrid, keda valijad riigikogus näha ei tahtnud. Isamaa nimekirjas kandideerinud rahandusminister Toomas Tõniste ei osutunud samuti valituks. Samuti ei toetanud valijad keskkonnaminister Siim Kiisleri ja sotsiaalkaitseminister Kaia Ivat. Napilt jäi riigikogust välja teenekas minister Marko Pomerants.

Keskerakondlasest riigihalduse minister Janek Mäggi ei osutunud samuti valituks. Samuti jäi riigikogust välja üks Eesti vasakpoolsemaid poliitikuid Oudekki Loone. Ka veteranpoliitik Heimar Lengi karjäär paistab olevat nende valimistega lõppenud, samuti jäid tuntud keskerakondlastest parlamendist välja Viktor Vassiljev ja Märt Sults. Riigikogust jäi samuti välja Kohtla-Järve mõjukas poliitik Valeri Korb.