Oma avasõnavõtus teatas Cohen, et Trump on valetaja, petis ja rassist. Ta maalis USA riigipeast sünge pildi kui inimesest, kellele kõige tähtsam on isiklik kasu. "Ta nägi presidendikampaaniat hea reklaamivõimalusena ja ei uskunud üldse, et ta võib võita," sõnas Cohen.

Ka kinnitas Trumpi endine truu poolehoidja, et usaldas Trumpi täiesti põhjendamatult, kuid nüüd on ta silmad avanenud. Sel aastal läheb Cohen kolmeks aastaks maksupettuses, kongressile valetamises ja ebaseaduslikes kampaaniarahastusreeglite rikkumise tõttu vangi.

Tõsiasi, et Cohen on varem kongressile valeütlusi andnud, leidis ohtralt äramärkimist just komisjoni kuuluvate vabariiklaste seas, kes tahtsid teada, kuidas saab kindel olla, et mees nüüd ei valeta. Ka pandi Cohenile süüks pettumist Valge Maja tööst ilmajäämisel, kuigi viimast etteheidet eitas Cohen ise agaralt. CNN-i allikate sõnul soovis Cohen Trumpi presidendiks saades aga väga mõnd administratsioonitöökohta saada.

Cohen andis üleeile suletud uste taga ütlusi senati julgeolekukukomiteele. Eile oli Trumpi eksadvokaadil ainuke avalik esinemine esindajatekoja järelevalve- ja reformikomitee ees. Täna jagab ta taas suletud uste taga selgitusi esindajatekoja julgeolekukomiteele.