35-aastane Kim saabus oma soomusrongiga Hiinasse etteteatamata laupäeva õhtul kell üheksa, hoides ka oma edasise reisiplaani julgeolekukaalutlustel kiivalt saladuses: on endiselt teadmata, kas ta võtab tõesti 4000 kilomeetri pikkuse teekonna ette, kasutades puhtalt raudteetransporti, vahendab uudistekanal BBC.

Oma naabermaa diktaatori vastuvõtmiseks, isoleeris Hiina piirisilla ja tühjendas piirkonna inimestest: lähedalasuva hotelli külastajatel paluti renoveerimistööde ettekäändel ootamatult lahkuda juba reedel.

Täna hommikul asus Kim kaamerate saatel Dandongist teele Vietnami pealinna Hanoisse, kus ootab teda ees juba suur Põhja-Korea delegatsioon, kes valmistab ette kesknädalal algavat suurejoonelist tippkohtumist president Trumpiga, kellega arutatakse tuumarelvadest loobumise küsimust.

Arvatakse, et Kim külastab oma teekonnal ka Pekingit, ent ei ole teada, millal see võib juhtuda, kas teel Hanoisse või hiljem sealt naasmisel Põhja-Koreasse: viimasel juhul oleks võimalik Kimil informeerida Hinna president Xi Jinpingi tippkohtumise tulemustest.