Opositsioonijuht ja de jure riigipea kohusetäitja Juan Guaido ütles rahutu päeva järel, et langetas „päeva jooksul toimunu põhjal otsuse teha rahvusvahelisele üldsusele ametlik ettepanek kaaluda kõiki võimalusi meie kodumaa vabaduse tagamiseks“, vahendab uudistekanal BBC.

Toitu ja medikamente täis humanitaarveokitel tuli laupäeval piirilt tagasi laohoonetesse pöörduda, kui opositsiooni toetajatel ei õnnestunud sõjaväelaste ahelikust läbi murda, sattudes selle asemel pisargaasi ja kummikuulide rahe alla, milles sai vigastada sadu inimesi. Tunnistajate sõnul kasutas jõuk maskides mehi kaitseta meeleavaldajate vastu ka tulirelvi.

Õhtuks oli teada, et vähemalt 60 sõjaväelast keeldus rahvale vastu hakkamast ja lahkus oma postilt, ent sõjaväelaste ahelik püsis sellegipoolest kindlalt, tõrjudes humanitaarabi pisargaasi ja tulega: kaks hädavajalikku humanitaarabi täis veoautot süüdati Colombia piiril Tienditase sillal nimelt ka põlema.

„Inimesed päästavad seda, mis on esimeses veokis, ja hoolitsevad selle humanitaarabi eest, mille Maduro, diktaator, käskis põlema panna," ütles opositsiooniametnik Gaby Arellano eile õhtul.

Tuhanded inimesed tulid laupäeval Guaido üleskutsel piiridele Colombia ja Brasiiliaga, et aidata piiride sulgemisest hoolimata humanitaarabi kodumaale tuua, trotsides võimude korraldust ajal, mil enamus rahvast on juba pikka aega igapäevaselt silmitsi nii toidu- kui esmatarbekaupade, sh ravimite täieliku puudusega.

Opositsiooniliider ja rahvusassamblee spiiker Guaido, keda tunnustatakse seadusliku riigijuhina nii USA, Euroopa Liidu kui Ladina-Ameerika riikide poolt, kutsus sõjaväelasi ja sõjaväejuhte üles oma relvi maha panema ja keelduma oma rahva vastu jõuga minemast.