„USA palub Suurbritannial, Prantsusmaal, Saksamaal ja teistel Euroopa liitlastel võtta tagasi enam kui 800 terroriorganisatsiooni Islamiriik võitlejat ja mõistma nende üle kohut. Alternatiiv ei oleks hea, sest meil tuleks nad vabastada...“ säutsus Trump ööl vastu tänast oma Twitteri kontol.

USA riigipea märkis, et „kalifaat on valmis langema“.

Ida-Süüria aladel käib jätkuvalt kohalike Süüria Demokraatlike Jõudude operatsioon, mille eesmärk on võtta terroriorganisatsioonilt Islamiriik käest nende viimane nelja ruutkilomeetri suurune pelgupaik.

Võitlus islamistliku terroriorganisatsiooni purustamise nimel käib Ameerika Ühendriikide juhitavate koalitsioonijõudude õhurünnakute toel Iraagiga piirnevas Deir Ezzori provintsis asuva Baghouzi küla lähedal.

Süüria Demokraatlike Jõudude pressiesindaja, ütles juba nädala eest ajakirjanikele, et nende võitlejate edasiliikumine on kohapeal väga vaevaline ning sõjategevus kulgeb suuremate muutuste ehk pühasõdalaste pihta kaudtule andmisega.

USA juhitavate koalitsioonivägede toel alustati pealetungi eelmisel laupäeval pärast suuremahulise evakuatsiooni lõppu, mille käigus toimetati piirkonnast välja umbes 20 000 tsiviilisikut. Jõudude pressiesindaja avaldas lootust, et see saab olema viimane lahing Islamiriigiga, kellel on koalitsioonijõudude piiramisrõngas umbes kuussada pühasõdalast, kellest enamik on pärit välisriikidest: nendega on kardetavasti ka arvestatav hulk tsiviilelanikke.