„Meil on ilmselt häid uudiseid, aga kes teab?” ütles Trump. „Me seame lava valmis. ... Me katame lauda. Me teeme, mida iganes peame tegema. Müür ehitatakse.”

Uudis, et kongressi läbirääkijad jõudsid kokkuleppele, tuli vahetult enne, kui Trump kõnepulti astus. Mingeid üksikasju Trump selle kohta ei avaldanud.

Trump väitis ka, et valitsuse pikim tööseisak riigi ajaloos oli väärt võitlust müüri ehitamiseks.

„Kui me poleks seda tööseisakut teinud, ei oleks me suutnud sellele maale, neile poliitikutele, maailmale näidata, mis piiril toimub. See oli väga tähtis asi,” ütles Trump.

Enne seda oli Trump öelnud, et on elevil, et on Texases, kus „legendaarse Rio Grande kallastel ... alustasime me suure kauni müüri ehitamist”.

Pole selge, millist ehitamist Trump silmas pidas. Mõningane piirimüüri ehitamine kiideti varem heaks Texases McAllenis, mis asub osariigi idaosas.

Eelmisel nädalal väitis Trump oma kõnes olukorrast riigis, et El Pasost on saanud tänu piiritarale üks ohutumaid linnu USA-s, tekitades osariigi ja kohalike ametnike hulgas marulise reaktsiooni.

„Piirilinnas El Pasos Texases oli äärmiselt kõrge vägivaldse kuritegevuse tase – üks kõrgemaist riigis – ja seda peeti meie riigi üheks ohtlikumaks linnaks,” ütles Trump kõnes olukorrast riigis. „Nüüd, kui võimas tõke on paigas, on El Paso üks meie ohutumaid linnu.”

El Paso linnapea Dee Margo ütles enne Trumpi visiiti, et on ebaõige seostada kuritegevuse langust linnas selle tara ehitamisega.

„Me oleme ohutuim linn riigis FBI statistika järgi, aga mitte piiritara tõttu,” ütles Margo ABC Newsile. „[Trump] kordas ainult, mida meie Texase peaprokurör ütles paar nädalat tagasi McAllenis, mis ei olnud õige, et meil oli seadusetus varem kõrge kuritegevuse tasemega jne, ja siis pandi tara püsti asi muutus 180 kraadi. Asi lihtsalt ei ole nii.”

Trump reageeris Margo kriitikale eile õhtul: „Ma ei hooli, kas linnapea on demokraat või vabariiklane, nad räägivad paska, kui ütlevad, et see ei muutnud kõvasti asja.”