Québeclane võib taotleda ennetähtaegset vabanemist alles 40 aasta pärast, mil ta on 68-aastane, vahendab uudistekanal BBC.

Québeci prokuratuur nõudis mehele 150 aasta pikkust vanglakaristust, mis olnuks rakendumisel riigi ajaloo karmim, ent kohtunik Francois Huot otsustas anda mehele siiski võimaluse veel oma eeldatava elu ajal hea käitumise eest ennetähtaegset vabanemist taotleda.

Toona 27-aastane Bissonnette lasi tunamullu 29. jaanuari õhtul Quebeci mošees palvete ajal maha kuus ja haavas tõsiselt veel viit inimest, sh üht, kes jäi selle tagajärjel halvatuks.

Ta tunnistas end enne kohtumõistmist süüdi kuue inimese tapmises ja veel 35 inimese tapmise katses.

Oma linnas oli ta ennekõike tuntud internetitrollina, keda innustasid Prantsusmaa paremäärmuslikud natsionalistid, kes toetas USA presidenti Donald Trumpi ja kes oli vastu eriti moslemite sisserändele Québeci.

Tööhõivenõustaja François Deschamps ütles näiteks, et tundis Bissonnette’i fotolt kohe ära pidevate sotsiaalmeediakommentaaride tõttu, milles ta tegi maha pagulasi ja feminismi.

Bissonnette’i tuttavad Québeci linna Les Compagnon-de-Cartier’ keskkooli ajast ütlesid, et ta oli introvertne, suhtlemisel kohmakas ja teda kiusati tihti.