Manafi vahistasid Eesti võimud 2018. aasta 9. oktoobril Tallinnas. Eilseni hoiti teda Eestis vahi all.

2012. aasta juunis sanktsioneeris USA rahandusministeerium Manafi Talibani heaks raha hoidmise või liigutamise eest oma ettevõtte Haji Khairullah Haji Sattar Money Exchange kaudu.

2018. aasta alguses püüdis Manaf importida suuri koguseid heroiini USA-sse, kasutas heroiiniga kauplemise tulu Talibani heaks ja püüdis anda rahalist toetust Haqqani võrgustikule. Manaf osales isiklikel kohtumistel, rääkis telefoni teel ja suhtles elektrooniliselt viie mehega, keda arvas olevat osalised rahvusvahelises narkokaubandusorganisatsioonis. Nende kohtumiste käigus aitas Manaf korraldada suurte koguste heroiini importi USA-sse Talibani ja Haqqani võrgustiku abiga, andes endale aru, et osa narkokaubanduse tulust antakse Talibanile ja Haqqani võrgustikule. Neli nendest meestest olid tegelikult USA narkootikumide vastase võitluse administratsiooni DEA konfidentsiaalsed allikad ja viies DEA salaagent.

2018. aasta augustis müüs Manaf DEA salaagendile Afganistanis kümme kilogrammi heroiini pärast seda, kui salaagent oli talle öelnud, et heroiin imporditakse lõpuks USA-sse müügiks New Yorgis. Manaf ütles salaagendile korduvalt, et maksis seoses saadetise ettevalmistamisega Talibanile, ja teatas, et tulevasi heroiinisaadetisi valvavad ja transpordivad Talibani relvastatud liikmed. 2018. aasta augustis korraldas Manaf tuhandete dollarite ülekandmise, mis ta arvas olevat narkotulu, isikutele, kelle kohta Manafile öeldi, et nad on Haqqani võrgustiku liikmed. Edasi lubas Manaf varustada salaagenti tuhandekiloste laadungite heroiiniga importimiseks USA-sse.

53-aastase Manafile esitati süüdistus katses importida heroiini USA-sse, narkoterrorismis ja narkoterrorismi katses. Süüdimõistmise korral ootab Manafi esimese süüdistuse eest eluaegne vanglakaristus, millest tuleb kindlalt ära kanda kümme aastat, ning teise ja kolmanda süüdistuse eest eluaegne vanglakaristus, millest tuleb kindlalt ära kanda 20 aastat.

New Yorgi lõunaringkonna prokurör Geoffrey S. Berman kiitis DEA erioperatsioonide divisjoni kahepoolsete uurimiste üksuse, DEA Euroopa regionaaldirektori, DEA Kopenhaageni, Canberra, Dubai, Islamabadi, Kabuli, New Delhi ja Sydney büroode, Eesti valitsuse ja Austraalia kriminaaljuurdluskomisjoni väljapaistvat tööd.