Madurolt küsiti, kas Venezuela kriisi tagajärjeks võib olla kodusõda, vahendab BBC News.

„Täna ei saa keegi sellele küsimusele kindlalt vastata,” ütles Maduro. „Kõik sõltub põhjaimpeeriumi (USA) ja tema lääneliitlaste hullusest ja agressiivsusest.”

„Me palume, et keegi ei sekkuks meie siseasjadesse... ja me valmistume oma riiki kaitsma,” lisas Maduro.

USA president Donald Trump ütles telekanalile CBS, et sõjalise jõu kasutamine jääb valikuvõimaluseks.

Maduro hoiatas Trumpi, et viimane riskib Vietnami sõja kordamisega, kui Venezuelas sekkub.

„Stopp. Stopp. Donald Trump! Te teete vigu, mis määrivad teie käed verega ja te lahkute presidendiametist verega määritult,” ütles Maduro. „Austagem teineteist või kas te kavatsete korrata Vietnami Ladina-Ameerikas?”

Eile sai ka ümber mitme Euroopa riigi seatud tähtaeg, enne mida oleks Maduro pidanud välja kuulutama ennetähtaegsed presidendivalimised. Euroopa riigid lubasid vastasel juhul tunnustada opositsiooniliider Juan Guaidód Venezuela ajutise presidendina.

„Me ei aktsepteeri ultimaatumeid kelleltki. See on, nagu ma ütleksin Euroopa Liidule: „Ma annan teile seitse päeva Kataloonia Vabariigi tunnustamiseks ja kui te seda ei tee, võtame me tarvitusele meetmed,”” lausus Maduro. „Ei, rahvusvaheline poliitika ei saa põhineda ultimaatumitel. See oli impeeriumide ja kolooniate ajastu.”

Tuhanded inimesed tulid laupäeval taas Caracase tänavatele, et avaldada toetust nii Madurole kui ka Guaidóle.

Madurol on endiselt sõjaväe toetus, aga enne meeleavaldusi teatas õhujõudude kindral Francisco Yánez, et toetab Guaidód.