Moskva Vnukovo lennuväljalt suundus lennuk Araabia Ühendemiraatidesse ja maandus Dubais. Sealt edasi lennati vahemaandumistega Marokos Casablancas ja Cabo Verde saartel Espargosis Venezuelasse.

Tegemist on juba teise Vene transpordilennuki Boeing 757 reisiga Caracasesse viimase kümne päeva jooksul, teatab Novaja Gazeta.

18.-19. jaanuaril lendas lennuk marsruudil Moskva-Dubai-Agadir (Maroko)-Caracas. 21.-23. jaanuaril naasis lennuk Moskvasse, maandudes teel samades kohtades.

Novaja Gazeta allikate teatel võtsid Vene lennuki Dubais vastu Araabia Ühendemiraatide keskpanga soomusautod ning lennukist laaditi maha kuld ja võeti peale konteinerid sularahadollaritega.

Novaja Gazeta andmetel oli Venemaa keskpanga hoidlates 2019. aasta jaanuari alguse seisuga umbes 30 tonni Venezuelale kuuluvat kulda.

Vene ajaleht väidab, et seda Venezuela kulda veetigi Boeing 757-ga Moskvast Dubaisse, kus see maha müüdi, ja saadud raha viidi Caracasesse.

30 tonni kulla turuhind on umbes 1,2 miljardit dollarit. Venezuela president Nicolás Maduro teatas aga eile, et eraldab miljard eurot Venezuela heakorrastamisprogrammi jaoks, et muuta riik Ladina-Ameerika turismimekaks.

Novaja Gazeta teatel usaldati selline delikaatne vedu lennukompaniile Jerofei, mis on registreeritud Habarovskis ja kuulub sajaprotsendiliselt ühele füüsilisele isikule. Kaks korda Venezuelas käinud Boeing 757 on Jerofei ainus lennuk.