Pealiiduprokurör teatas, et kaht 23-aastast meest süüdistatakse raske riiklikult ohtliku vägivallateo ettevalmistamises ning kolmandat, 36-aastast meest nende abistamises. Rünnakuplaanid olid prokuröri sõnul islamismist motiveeritud, vahendab Focus Online.

Uurija otsisid läbi süüdistatavate elukohad ning teiste, veel mitte kahtluse all olevate isikute elukohad Mecklenburg-Vorpommerni ja Baden-Württembergi liidumaal.

Konkreetset sihtmärki süüdistavad senistel andmetel veel välja valinud ei olnud. Kas nad kuulusid mingisse terroristlikku ühendusse, peab välja selgitama edasine juurdlus.

Mitme liidumaa politsei ja eriüksuse operatsioon toimus kohaliku aja järgi alates kella kuuest täna hommikul. Põhja-Saksa ringhäälingu NDR-i andmetel elasid iraaklased Meldorfi külas.

Uurijate andmetel olid mehed juba internetist alla laadinud pommi valmistamise juhendi ja hakanud uusaastarakettidest püssirohtu koguma. Lisaks sellele olid nad tellinud Suurbritanniast sütiku. Nad kavatsesid hankida ka relva. Üks meestest võttis autosõidutunde, et kasutada rünnakus autot.

Der Spiegeli teatel ütles üks süüdistatav, et tahtis tappa nii palju uskmatuid kui võimalik, aga mitte lapsi. Plaani töötasid nad väidetavalt välja juba kohe pärast Saksamaale saabumist 2015. aasta sügisel. Abi said nad tundmatult mehelt, kellega suhtlesid Telegrami kaudu.