Ajaleht The New York Times kirjutab, et see arv põhineb ajalehe enda lugudel, aga ka Kongressi- ja kohtudokumentidel seoses eriprokurör Robert Muelleri juurdlusega välisriikide sekkumisest 2016. aasta USA presidendivalimiste protsessi.

Aset leidis enam kui sada kontakti: toimus silmast silma kohtumisi, kõneleti telefoni teel ja peeti ühendust telefonisõnumite ja privaatsete Twtteri-sõnumite kaudu. USA president Trump ja tema nõunikud eitasid varem korduvalt taoliste kontaktide olemasolu.

USA eriprokurör Mueller uurib ühtlasi kontakte Trumpi kampaania ja Wikileaksi vahel, mis avaldas tuhandeid demokraatide elektronkirju, mis varastati Vene Föderatsiooni poolt enne valimisi.

Trump, Lavrov, Kisljak

Vene miljardär Aras Agalarov, kes korraldas koos Trumpiga Moskvas missivõistluse Miss Universe, ja tema miljardärist poeg Emin võtsid korduvalt valimiskampaania ajal Trumpiga ühendust, aidates korraldada avalikkusele täna teadaoleva kohtumise Vene Föderatsiooni valitsusele lähedalseisva advokaadiga, et saada kahjustavat teavet oponent Hillary Clintoni kohta.

Michael Cohen

Trumpi isiklik advokaat Michael Cohen tegeles samal ajal sügavalt plaanidega ehitada Moskvasse Trump Tower. Tema koostööpartner Trumpi soovi täitmisel oli tänase riigipea äripartner Felix Sater, kellel on Venemaal ohtralt kontakte. Cohen tunnistas, et valetas Kongressile seesuguse projekti arutelude toimumise ja president Trumpi nendes osalemise ulatuse kohta. Ühtlasi on teada, et jurist Cohen arutas oligarhiga ka teisi küsimusi.

Donald Trump juunior

USA riigipea poeg Donald Trump juunior puutus 2016. aasta suvel kokku erinevate venelaste ja nende vahendajaga ning otsis võimalust luua kampaanialehekülg ka populaarsel Vene sotsiaalmeedialehel VKontakte. Ühtlasi oli ta privaatses sõnumivahetuses WikiLeaksiga.

George Papadopoulos

USA riigipea nõunik George Paopadopoulos pidas ühendust mitmete Vene kodanikega, kes avaldasid soovi korraldada kohtumine Trumpi või tema kampaaniameeskonna ja president Vladimir Putini või tema personali vahel. Ta rääkis kampaaniameeskonnas olevatele ametnikele sageli neist vestlustest. Ühtlasi tunnistas ta end süüdi Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) valetamises just nende kontaktide kohta.

Paul Manafort

Trumpi kampaaniajuht Manafort oli enne valimisi kontaktis Konstantin V. Kilimnikuga, kes oli tema pikaajaline äripartner, ent omas ka kontakte luureteenistustega Venemaal. Ta jagas Kilimnikiga poliitiliste küsitluste tulemusi ja ütles talle, et ta võib pakkuda oligarhile briifingutest ülevaadet. Ta osales ka 2016. aasta juunis toimunud Trump Toweri kohtumisel.

Michael Flynn

USA riigipea julgeoleku nõunik Michael Flynn vestles enne president Trumpi ametisse astumist korduvalt Vene Föderatsiooni suursaadikuga Ameerika Ühendriikides Sergei Kisljakiga seoses erinevate võimalustega, mis võiks saada sanktsioonidest, mis Venemaale pärast Krimmi okupeerimist kehtestati.

Jared Kushner

Trumpi nõunik ja väimees Jared Kushner kohtus ülemineku ajal samuti Kisljakiga ja arutas võimalust avada Venemaa ametnikega sidekanal. Ta osales ka Trump Toweri kohtumisel.

Roger Stones, vähemalt 18 kokkupuudet

USA riigipea pikaaegsele sõbrale ja kampaanianõunikule Roger Stone’ile esitati sel nädalal aga süüdistus seitsmes kuriteoepisoodis, sh ametliku menetluse takistamises, valeütluste andmises ja tunnistaja mõjutamises eriprokurör Robert Muelleri Venemaa võimaliku 2016. aasta USA presidendivalimistesse sekkumise juurdluse raames.