„Ma konsulteerin ja pean alati nõu president Putiniga, ma küsin talt nõu, ma nõuan talt nõu, ma palun talt nõu. Ma tutvustan teda sellega, mis toimub, ja ma ei valeta, ma räägin tõtt, hoolimata sellest, et talle kõik alati ei meeldi. Ja ma arvan, et see on üks asjadest, mida president Putin väga austab. Ja ka mina austan seda, sest tema on suure riigi liider, aga mina olen väikese riigi liider, ja tema ilmutab austust sellise riigi vastu, ma olen talle selle eest lõputult tänulik,” ütles Vučić.

Vučić tuletas meelde, kuidas sattus tõsiste rünnakute alla pärast seda, kui Serbia saatis Süüriasse humanitaarabi. „Me ei saatnud relvi, vaid kruupe, võid ja suhkrut, aga algasid ägedad rünnakud meie vastu. Ja kui ma saabusin president Putini juurde, tulid välja ajakirjanikud ja ma ütlesin talle, et võime varsti saata lennuki või kaks lennukit abiga. Aga Vladimir Vladimirovitš ütles mulle: „Aleksandar, ära tee seda, see tekitab sulle ainult lisaprobleeme.””

Vučić lubas, et Serbia on Venemaa usaldusväärne partner ja hoiab kindlalt oma lubadustest kinni.

„Ma mõtlen nii, ma töötan nii ja ma ei valeta, mõnele ei pruugi minu sõnad meeldida, aga ma arvan, et me oleme Venemaa usaldusväärne partner. Kui ma ütlen president Putinile „jah”, siis me nii ka teeme. Ja kui ma ütlen Washingtonis või Brüsselis, et me ei ole kehtestanud ega kehtesta Venemaale sanktsioone, on see tõsi ja see on õiglane,” lausus Vučić.

Vučići sõnul on Putin Serbias väga populaarne. „President Putin omab Serbias tohutut populaarsust. Ma arvan, et koguneb kõige suurem arv inimesi viimase 20 aasta jooksul, inimesed tulevad ainult selleks, et teda näha,” ütles Vučić.

Vučići väitel on üks Putini populaarsuse põhjustest see, et Venemaa päästis Serbia genotsiidi templist. „Me ei unusta kunagi 2015. aastat, kui Lavrov ja Tšurkin päästsid Serbia Putini korraldusel genotsiidi toime pannud rahva templist, nagu pandi ette Briti resolutsiooniga ÜRO julgeolekunõukogus. Me ei unusta seda kunagi,” rõhutas Vučić.

Serbia ajaleht Večernje Novosti teatas eile, et Putinit oodatakse Belgradis õigeusu kiriku esisele väljakule tervitama 70 000 inimest.

Allikas teatas ajalehele, et pidulikku vastuvõttu korraldavad valitsusvälised patriootlikud organisatsioonid Serbia valitseva Progressiivse Partei toetusel. President Vučić on selle erakonna juht. Putinile väljendatakse Večernje Novosti teatel nii tänu abi eest kiriku ehitamisel ja Serbia toetamise eest rahvusvahelisel areenil.

Putini lennuki võtavad Serbia piiril vastu sõjalis-tehnilise koostöö raames Venemaalt saadud Serbia hävitajad MiG-29.

Putini visiidi käigus on kavas alla kirjutada 20 erinevale kokkuleppele.