Enne seda oli May võitnud parlamendis usaldushääletuse häältega 325-306, vahendab BBC News.

Kolmapäeva õhtul kohtus May Šoti Rahvuspartei (SNP), liberaaldemokraatide ja Walesi rahvuslaste erakonna Plaid Cymru juhtidega, aga mitte leiboristide juhi Jeremy Corbyniga.

„Ma olen pettunud, et Leiboristliku Partei juht ei ole seni otsustanud osa võtta, aga meie uks jääb avatuks,” ütles May.

Corbyn on öelnud, et enne kui mingid positiivsed arutelud võivad aset leida, peab peaminister välistama kokkuleppeta Brexiti.

Leiboristid on teinud selgeks, et kui May ei tee avaldust, milles ütleb, et Ühendkuningriik lahkub Euroopa Liidust ainult juhitava protsessi kaudu, ei lähe Corbyn läbirääkimiste ligigi. See ei ole aga kogu Leiboristliku Partei kindel seisukoht, sest paljud selle liikmed ei taha üldse mingit Brexitit, mis tähendab, et Corbynit võidakse kergesti kritiseerima hakata Brexiti-protsessile kaasaaitamise eest, kui ta läbirääkimistel osaleb.

Teisipäeval hääletas parlament May Brexiti-kokkuleppe vastu ja see oli istuva valitsuse suurim kaotus ajaloos.

„Ma mõistan, et Westminsterist eemal oma eludega edasi minevatele inimestele on viimase 24 tunni sündmused rahutuks tegevad,” ütles May Downing Street 10 ees kõneldes. „Briti rahvas tahab ülekaalukalt, et me jätkaksime Brexiti elluviimist ja tegeleksime ka teiste tähtsate küsimustega, millest nad hoolivad. Ma usun, et on minu kohus viia ellu Briti rahva juhis lahkuda Euroopa Liidust ja ma kavatsen nii teha.”

Peaminister ütles, et senised kohtumised on olnud konstruktiivsed ja ta kohtub koos teiste valitsuse esindajatega lähipäevil parlamendiliikmetega, et saada kõige laiemalt teada seisukohad kogu parlamendis.

SNP parlamendifraktsiooni juht Ian Blackford kirjutas Mayle ja kutsus üles selgele heatahtežestile. Blackford ütles, et tulevaste arutelude aluseks peavad olema Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise mehhanismi ehk artikli 50 ajapikendus, kokkuleppeta Brexiti välistamine ja teine referendum Euroopa Liidu üle.

Blackford kirjutas ka Corbynile, et õhutada teda toetama uut referendumit leiboristide ametliku seisukohana.

Plaid Cymru parlamendifraktsiooni juht Liz Saville Roberts ütles, et lähenes kohtumisele konstruktiivselt, aga ütles Mayle, et see ei tohi olla kohtumine kohtumise pärast.

„Me oleme pühendunud tõelise lahenduse leidmisele Brexiti-segadusele. See tähendab kokkuleppeta Brexiti laualt võtmist ja rahvahääletust meie Euroopa tuleviku üle,” ütles Saville Roberts.

Liberaaldemokraatide juht Sir Vince Cable ei ole pärast Mayga kohtumist avalikult esinenud, aga varem ütles ka tema BBC-le, et kokkuleppeta Brexit tuleb päevakorrast maha võtta ning peaminister peab olema valmis arutama uue referendumi korraldamist, mis on liberaaldemokraatide eelistus.