Järelevalvemenetluse eesmärgiks on selgitada välja elektrikatkestuse põhjused ning võimalikud tagajärjed ning see, kas tegemist võib olla elektrituruseaduse rikkumisega.

„Kuna tegemist oli mitu tundi väldanud elektrikatkestusega, mis halvas oluliselt inimeste igapäevast elu, siis on meie esmaseks ülesandeks selgitada välja, kuidas edaspidi sarnaseid juhtumeid vältida,“ kommenteeris menetluse alustamist ameti peadirektor Märt Ots.

Amet ootab Elektrilevi OÜ selgitusi hiljemalt 24. jaanuariks.

"Tegemist oli tehniliselt keerulise ja tõenäoliselt mitme kehva asjaolu kokkulangemisel tekkinud harukordse rikkega. Sündmusi uurib meie tehniline komisjon ja lõplik seisukoht rikke põhjuste osas peaks valmima ülejärgmise nädala alguseks," kinnitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Sten Laurit. "Mõistame, et elektrikatkestus põhjustas kahjuks paljudele klientidele enam kui ebamugavust."

Lauriti kinnitusel reageeris elektrilevi tekkinud olukorrale esimesel võimalusel. "Paarikümne minutiga olid mehed ka sündmuskohal ja keerulise rikke lahendamiseks tõime lennukiga kohale veel täiendavaid automaatikaspetsialiste," rääkis Laurit. "Nüüd töötame selle nimel, et välja selgitada täpsed põhjused ja et tulevikus sarnast olukorda vältida," lisas ta.

Kolmapäeval kell 9.51 leidis Kuressaare elektrivõrgus aset rike, mille tulemusel lülitusid välja Sikassaare ja Nasva alajaamad. Vooluta jäi 13 000 klienti Kuressaares ja selle ümbruses.

Rikke põhjustas Sikassaare ja Nasva vahelise 35-kilovoldise kõrgepinge õhuliini katkemine, mis omakorda põhjustas rikke alajaamas.

Elektrivarustus sai põhiosas taastatud kella 13.30 ajal