Rongid seisavad, veokid on olnud kogu öö kinni ummikutes ja külad on muust maailmast ära lõigatud.

Ränga lumesaju tõttu kehtib nüüd kahes Ülem-Baieri maakonnas katastroofiolukord. Selles piirkonnas on ka palju rongireise ära jäänud. Berchtesgadeni ümbruses on üha rohkem inimese muust maailmast ära lõigatud. Ligipääsuteed suleti, sest puud ähvardasid lume raskuse all ümber kukkuda.

Katastroofiolukord on ka Lõuna-Baieri Bad Tölz-Wolfratshauseni maakonnas. Mitmed omavalitsused võitlevad lumemassidega. Palju probleeme on ligipääsuteede ja lumekoormaga katustel.

Austrias on alates nädalavahetusest lumes hukkunud vähemalt seitse inimest, sealhulgas kaks sakslast, kes jäid pühapäeval Vorarlbergis laviini alla. Kolmapäeval jäi oma perekonna silme all suusatades laviini alla 16-aastane saksa päritolu austraallane. Hukkus veel kaks suusatajat, kes jäid meetripaksuse lumekihi alla, ja kaks matkajat, kes leiti lume alt esmaspäeval. Jätkuvad lumesajud mitmetes Austria osades on andnud löögi sealsele turismisektorile.

Baieri Miesbachi ja Berchtesgadener Landi maakondades tegutseb 30 sõdurit lumekettidega soomukitega. Valmisolekus on mäestikujäägrid, Luftwaffe, muud sõjaväeüksused ja sõjaväe meditsiiniteenistus.

Kaufbeurenis päästsid politseinikud lumest külmuva beebi ja soojendasid teda vormikuuega. Möödujad leidsid lapse ema joobeseisundis abituna lumest ebapiisavas riietuses last süles hoidmas.

Ruhpoldingis võitlevad laskesuusatamise maailmakarikaetapi korraldajad lumemassidega. Kohalik suusaklubi kutsus rahvast appi lund rookima, et üritus ohtu ei satuks.

Maanteel A9 oli Tüüringi liidumaal ööl vastu neljapäeva ühel hetkel 50-kilomeetrine ummik. Kümned veokijuhid pidid öö masinates veetma. Jagati sooje tekke ja jooke.

Ööl vastu neljapäeva jäid ka maanteel A8 lumesaju ja libeduse tõttu kinni sajad autojuhid. Liiklus seisis umbes 35 kilomeetri ulatuses Ulmi ja Nellingeni vahel Baden-Württembergi liidumaal. Dornstadti juures suri 54-aastane naisautojuht. Politsei teatel istus ta ummikus ja oli autos üksi.

Chemnitzis ei toimu ohutuskaalutlustel kuni 14. jaanuarini matuseid linnakalmistul.

Deutsche Bahn tahtis öösel ekskavaatorite ja rataslaaduritega lumemassid minema transportida, et rongiliiklus saaks taas alata. Sellest hoolimata peavad rongireisijad Münchenist lõuna pool arvestama märkimisväärsete häiretega.