Osa konteineritest sisaldab ohtlikke orgaanilisi peroksiide, mida transporditi pulbri kujul. Hollandi rannikuvalve kutsus inimesi konteinerite sisu mitte puudutama ning teavitama politseid ja päästeteenistust, kui konteinerid randa uhutakse, vahendab NOS.

Konteinerid on pärit MSC Zoelt, mis on üks suuremaid konteinerlaevu maailmas. Laev mahutab umbes 19 000 konteinerit ja oli teel Saksamaa Bremerhaveni sadamasse.

Bremeni avariikomando teatas NOS-ile, et kuus konteinerit on leitud Saksamaa vetest.

Hollandi Terschellingi saare omavalitsusjuht Bert Wassink usub, et konteinerite kokkukogumine kestab pikka aega. Wassink tunneb muret suure koguse plastiku pärast vees.

Eile õhtuks oli kolm lahtise kaubaga konteinerit kaldale uhutud Vlielandi saarel ja neli Terschellingil. 11 konteinerit ulpis vees Amelandi ja Schiermonnikoogi vahel.

Hollandi rannikuvalve kaardistas koos Saksa kolleegidega konteinereid õhust. Laevu on hoiatatud triivivate konteinerite eest.

Terschellingil ja Vlielandil leitud konteinerites on olnud autoosad, lambid, lasteriided ja mänguasjad. Terschellingi omavalitsuse teatel ei ole lahtisel kaubal kokkupuute tõttu mereveega enam mingit väärtust ja kohalikud elanikud võivad need omale võtta. Kinniseid konteinereid aga avada ei tohi.