Tänasel Balti Peaministrite Nõukogu kohtumisel tervitasid Eesti, Läti ja Leedu peaministrid Euroopa Komisjoni ettepanekut loobuda kellakeeramisest ja leppisid kokku, et koordineeritakse oma edasisi tegevusi ja jätkatakse konsultatsioone, et Eesti, Läti ja Leedu ning ka Soome jääksid samasse ajavööndisse.

"Otsustasime kolleegidega, et Balti riigid jäävad samasse ajavööndisse ka tulevikus," sõnas Leedu peaminister Saulius Skvernelis.

Eesti avalik arvamus pooldab kellakeeramise lõpetamist. Eesti jaoks on oluline leida võimalikult harmoneeritud lähenemine ja olla lähimate naabritega samas ajavööndis. Seda, kas otsustakse suve- või talveaja kasuks, ministrid ei täpsustanud.

Austria on Euroopa Liidu eesistujana teinud ettepaneku lükata kellakeeramise lõpetamine aastasse 2021, mis annab piisavalt aega, et oma lähimate naabritega küsimust koordineerida.

Eesti peaminister Jüri Ratas arutas täna Vilniuses kohtumisel oma Leedu ja Läti ametikaaslaste Saulius Skvernelise ja Māris Kučinskisega lisaks kellakeeramise küsimusele ka kaitse- ja julgeolekuküsimusi, arenguid Rail Balticu projektiga, ühiseid prioriteete EL-i eelarves 2021-2027, olukorda Ukrainas ning muid Balti koostööle tähtsaid teemasid.