Organisatsioon teatas sellest oma propagandaagentuuri Amaq kaudu, märkides, et jõuluturul toimunu pani toime üks nende võitlejatest eesmärgiga rünnata koalitsioonivägede kodanikke.

29-aastane Cherif Chekatt, kes sündis ja kasvas Strasbourgis, oli võimudele juba ammu teada: teda peeti "radikaliseerunuks" ning luureagentuuride arvates oli ta ka "potentsiaalne julgeolekuoht". Oma võrdlemisi lühikese elu ooksul oli ta jõudnud kanda juba 27 kriminaalkaristust, peamiselt varguste ja vägivallatsemiste eest Šveitsis, Prantsusmaal, Saksamaal.

Ametivõimude teatel avas äärmuslane teisipäeva õhtul kella 20 paiku rahvarohkel Strasbourgi jõuluturul tule ja lasi maha vähemalt kolm ja vigastas veel 13 inimest, sh kuute raskelt. Ta oli sündmuskohal sõduritega tulevahetuses, aga suutis, hoolimata haavata saamisest, taksoga põgeneda.

Arvatav terrorist, kes oli Põhja-Aafrika päritolu Prantsuse kodanik, leiti neljapäeval pärast kahepäevast laiaulatuslikku politseioperatsiooni Meinau piirkonnast asuvast laohoonest. Teda sooviti vahistada, aga ta astus politseinikega tulevahetusse ja lasti kohapeal maha.

Otsingutest võttis osa 700 politseinikku ja sõjaväelast.