Konkurentide seas olid ka näiteks Budapest, Strasbourg, Viin ning Praha. Tallinnale tõid tiitli külaliste peamised kiitused: "Ilus! Koht, mida peab kindlasti külastama! Külalislahke!"

Veebileht European Best Destinations on olnud üle kümne aasta reisisihtpunktide inspiratsiooniallikaks. Igal aastal valitakse seal parimaid sihtpunkte erinevate teemade kaupa, näiteks parim suusakuurort, parim rand või romantilisim sihtpunkt. Üks tähtis kategooria on parim jõuluturg. Selle aasta parima jõuluturu hääletus lõppes 10. detsembril. Võit tuli meile koju – tänavune Euroopa parim jõuluturg on Tallinnas.

"See tiitel annab võimaluse teha end linnana veelgi paremini nähtavaks ja atraktiivseks. Tiitliga võiks kaasas käia ka rahulik, kohev lumesadu, mis muudaks meie jõuluturu veelgi maagilisemaks," ütles Tallinna linnapea Taavi Aas tunnustades Tallinna ettevõtjaid, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutust, Tallinna Ettevõtlusameti spetsialiste, kes kõik aitasid auhinna Eesti pealinnale tuua.

Tallinna Jõuluturu juures hinnatakse kõige rohkem hubasust, ajaloolist asukohta, kaunilt säilinud keskaegseid ehitisi ja pikaajalisi traditsioone. Kiidetakse meie jõuluturu laia kaubavalikut, karusselle ning Jõuluvana, kes lastele salmilugemise eest kommi annab. Märgitakse ka ära, et viimastel aastatel on Tallinna jõuluturg mitmel korral valitud maailma parimaks jõuluturuks ning soovitatakse jalutada Tallinna vanalinnas.

"European Best Destinationsi hinnanguid arvestavad paljud väljapaistvad meediaväljaanded, nii on oodata järgmisel aastal kindlasti palju meediakajastust ning Tallinn muutub turistidele veelgi atraktiivsemaks sihtpunktiks. Seega võib kindlalt öelda, et Tallinna Jõuluturg, talvise Tallinna visiitkaart, on Eesti maailma kaardile kandnud," seisab jõuluturu korraldajate poolt saadetud pressiteates.

"Sellised tiitlid teevad südame soojaks," ütles Tallinna Jõuluturu peakorraldaja Diana Harusoo. "See, et meid märgatakse ja hinnatakse ka kodust kaugemal, näitab, et meie aastate pikkune töö vanu kauneid traditsioone hoida ja neid veelgi muinasjutulisemaks muuta pole olnud asjata."

Tallinna Jõuluturu korraldusmeeskond tänab südamest kõiki häid inimesi, kes andsid European Best Destinationsi veebilehel oma hääle Tallinna Jõuluturu poolt. Võidu aitasid koju tuua ka Visit Tallinn, Visit Estonia, Tallinna Kesklinna Valitsus ja Tallinna Ettevõtlusamet.

Tallinna jõuluturu valisid parimaks 31 436 inimest, järgnesid Budapest 26 348 ja Strasbourg 24 205 häälega.