Hingekarjane andis liibanonlasele 100 000 eurot oma raha ja veel 120 000 eurot koguduse raha. Kirikuõpetaja vallandati selle eest üle kolme aasta tagasi, vahendab Ilta-Sanomat.

Koguduse tegevuses aktiivselt osalenud Liibanoni pettur rääkis kogudusele ja kirikuõpetajale kurbi lugusid oma lähedastest, kes olid tema sõnul kas suremas või juba surnud, ning väitis, et vajab raha kord matusteks, kord muu jaoks.

Mees rääkis Beirutis elavate omaste varadest, mis ta pidi iga hetk pärima, misjärel lubas laenu kohe tagasi maksta.

Alguses laenas liibanonlasele raha kogudus, aga sulges lõpuks rahakraani, misjärel laenas kirikuõpetaja talle veel oma raha ja võttis isegi pangalaenu petise aitamiseks.

Liibanonlane kasutas raha laia elu peale, reisides Rootsi laevadega ja käies Eestis. Eriti meeldis mehele pokkeri- ja ruletilaudades istuda, sest tal oli hea kaardikäsi.

Päijät-Häme kohus mõistis petturi paar aastat tagasi pooleteiseks aastaks tingimisi vangi. Kirikuõpetaja sai positsiooni kuritarvitamise eest trahvi.

Kirikuõpetaja hakkas aga kohtu kaudu oma palgaraha nõudma ja pidas vallandamist ebaseaduslikuks. Teise astme kohus otsustas nüüd, et kogudus rikkus töölepinguseadust ja peab maksma kirikuõpetajale 33 000 eurot palgaraha ja puhkusetasusid. Kirikuõpetaja vabanes ka kõigist kohtukuludest. Kogudus peab maksma kinni oma ja kirikuõpetaja kohtukulud, mida on 45 000 eurot.