Juske lisas, et reedel langetatud otsus oli üksmeelne. Täiendavate paikadena kuhu mälestusmärki püstitada olid kaalumisel Kadriorg ning Tallinna kuulsa hõlmikpuu piirkond Peeter Süda tänaval.

"Kuna Estonia ja selle ümbrus seostub Eesti riigi sünnilooga, on see sobiv koht riigi ühe looja mälestuse jäädvustamiseks," tõi Juske välja.

Järgmine samm monumendi püstitamisel oleks konkursi tingimuste paika panemine. Linnavalitsus on varasemalt avaldanud soovi avada Pätsi monument 2020. aasta alguseks.

Tallinna linnavalitsus kutsus Konstantin Pätsi monumendi komisjoni kokku selle aasta augustis, et selgitada välja ausambale kõige sobivam koht. Sinna kuuluvad abilinnapea Andrei Novikov, linnaplaneerimisameti juhi kohusetäitja Ignar Fjuk, linna peaarhitekt.ameti juhataja asetäitja Endrik Mänd, kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa, linnadisainer Urmas Kaldaru. Asjatundjatena on komisjonis Konstantin Pätsi muuseumi juhatuse esimees Trivimi Velliste, kirjanikud Kadri Kõusaar ja Jaak Jõerüük ning Rein Veidemann, dirigent Tõnu Kaljuste, TLÜ raamatukogu teaduse ja kommunikatsiooni peaspetsialist Harry Liivrand, Viimsi vallavanem Siim Kallas, ajaloolane Jaak Juske, EKA rektor Mart Kalm ning ajaloolane Heie Treier.