Prints Mohammed ütles seda väidetavalt telefonikõnes Valge Majaga pärast Khashoggi kadumist, aga enne, kui Saudi Araabia tunnistas tema tapmist, vahendab BBC News.

Saudi Araabia on neid teateid ajalehtedes Washington Post ja New York Times eitanud.

USA ajakirjanduse heaks töötanud Saudi Araabia kodanik Khashoggi oli oma kodumaa valtsejate tuntud kriitik. Tema surnukeha ei ole veel leitud, kuid Türgi ja Saudi Araabia on ühel meelel selles, et ta tapeti 2. oktoobril Saudi Araabia konsulaadis Istanbulis.

Saudi Araabia eitab kuningliku perekonna seotust mõrvaga ja on teatanud, et on pühendunud kõigi faktide väljaselgitamisele.

Telefonikõnes USA presidendi Donald Trumpi väimehe Jared Kushneri ja riikliku julgeoleku nõuniku John Boltoniga ütles prints Mohammed, et Khashoggi oli rahvusvahelise islamistliku organisatsiooni Moslemivennaskonna liige, teatas Washington Post.

Telefonikõne toimus teadete kohaselt 9. oktoobril, nädal pärast Khashoggi kadumist.

Prints Mohammed kutsus Valget Maja väidetavalt üles säilitama USA-Saudi Araabia liitlassuhteid.

Khashoggi perekond tegi avalduse, milles eitas, et ta oli Moslemivennaskonna liige ja teatas, et Khashoggi ise eitas seda viimastel aastatel korduvalt.

Jamal Khashoggi ei olnud mingil võimalikul moel ohtlik isik. Väita teisiti oleks naeruväärne,” teatas perekond.

Kolmapäeval teatas Türgi, et Khashoggi kägistati surnuks kohe pärast Saudi Araabia konsulaati sisenemist ja tema surnukeha tükeldati vastavalt varem tehtud plaanile.

Varem oli Türgi meedia teatanud, et Khashoggit piinati.

Saudi Araabia on omapoolseid seletusi korduvalt muutnud.