Vastuvõtt oli meie omade poolt nii soe ja lahe. Saime tohutu elamuse osaliseks, oleme kõik väga-väga tänulikud,“ ütles Laura Põldvere. „Reis oli silmiavav kogemus, mis annab aimdust hoopis teistsugusest maailmast, sõjaväebaasis elamine, Süüria põgenikud, Blue line ehk Iisraeli ja Liibanoni vahel olev ala, mis võib iga hetk lahvatada uue sõja alguspunktiks. See kõik tuletab meelde, et elu Eestis on võrratu,“ lisas Laura.

Mitmepäevase visiidi sisse mahtus kontsert kohalikele koolilastele Ain Ebeli külas Püha Joosepi koolis, sinisel joonel asuva baasi 6-50 külastamine, UNIFILi peakorteri ja Tüürose vanalinna külastus. Külastuse kõrghetk oli baasi sõdurite jaoks reedel toimunud kontsert Iiri-Soome pataljonile, mis võeti väga hästi vastu. Kontserdil esinesid lisaks Laurale Soome ja Iiri kaitseväelasest koosnevad bändid, Laura esitas ka koos iiri ansambliga kuulsa iirlaste folklaulu „Fisherman Blues“.

Viimasel Liibanonis viibimise õhtul kohtus Laura Eesti aukonsuliga Liibanonis Fouad Fadeliga, Liibanoni muusikute ja festivalide korraldajaga ühisel õhtusöögil.

Praegune Eesti kontingent Liibanonis ESTCON-8 alustas oma kuuekuulist teenistust ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL koosseisus maikuus ja naaseb Eestisse novembri keskpaigas. Eesti rahuvalvajate peamiseks teenistuskohaks Liibanonis on Beirutist ligikaudu 115 kilomeetri kaugusel mägises Bint Jubayl nimelises piirkonnas paiknev ÜRO tugipunkt 2-45.

UNIFIL loodi ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooniga 1978. aastal ning selle ülesandeks on Iisraeli-Liibanoni vahelise kontrolljoone jälgimine, Liibanoni relvajõudude toetamine ning konflikti osapoolte vahel sõlmitud lepetest kinnipidamise jälgimine. UNIFIL-i vastutusalaks on Lõuna-Liibanoni Litani jõe ja Iisraeli-Liibanoni kontrolljoone vaheline ala. Eesti osaleb UNIFIL-i rahuvalvemissioonil alates 2015. aasta maikuust.