Kozlovski läks Inguššiasse, kus tuhanded inimesed on avaldanud viimastel nädalatel meelt Moskva toetatud kokkuleppe vastu maade üleandmiseks Tšetšeeniale, vahendab AFP.

Mees, kes väitis, et on protestiliikumise juht, tuli 6. oktoobril Kozlovski hotelli ja viis ta ootavasse autosse, teatas Amnesty.

Kui Kozlovski oli autos, sisenes sinna kaks maskides meest, kellest üks lõi teda näkku, ja seejärel sõideti tühermaale Inguššia pealinna Magasi lähedal.

„Nad hoidsid relva vastu mu pead ja ütlesid, et nad tapavad mu,” rääkis Kozlovski. „Mehed ütlesid, et nad on kohaliku politsei eriüksuse, terrorismi vastu võitlemise keskuse töötajad. Nad tahtsid teada minu kontakte Inguššias ja ähvardasid tappa mu naise ja lapsed, kui ma teatan, mis juhtus.”

Facebookis ütles Kozlovski, et mehed ähvardasid ta ka vägistada.

„Mind ei hirmutata vaikima. On kohustuslik, et maailm teaks, milliste ohtudega inimõiguste kaitsjad ja aktivistid Venemaal silmitsi on,” teatas Kozlovski.

Ründajad mängisid kaks korda läbi Kozlovski hukkamise ja tegid temast alasti pilte, mille ähvardasid avaldada, kui ta midagi oma läbi elatust räägib.

Hiljem võeti Kozlovskilt ära telefon ja kaamera ning ta viidi Põhja-Osseetiasse, kus lasti lennujaama juures vabaks.

Amnesty teatas, et esitas kaebuse Vene võimudele.