Trump ütles ajakirjanikele, et teemasse üritatakse tuua selgust türklaste, aga ka saudide enda abiga, hoolimata sellest, et suurt lootust enam ei ole. Üsna tõenäoliselt ei ole Jamal Khashoggi enam elus, usub ta.

„Asjad ei näi selles osas kuigi head olevat,“ vahendab Trumpi sõnu telekanal BBC.

Ta tõdes, et tegemist on keerulise olukorraga, sest ühelt poolt tuleks administratsioonil reageerida oma elaniku võimalikule tapmisele, teiselt poolt ei soovita aga tühistada multimiljonilist relvatehingut saudidega, nagu seda tahab osa Kongressist.

Trumpi sõnul oleks ta „ärritunud ja vihane“, kui tuleb välja, et saudid olid Khashoggi tapmise taga, kuigi ei ruttaks neile kehtestama sanktsioone, sest sellega tehtaks haiget ka enda majandusele. „On ka teisi viise,“ leidis ta.

Telekanal BBC teataski juba täna hommikul, et ühena esimestest sammudest ei pruugi USA ega Suurbritannia osaleda rahvusvahelisel majanduskonverentsil Riyadhis, tuntud kui Davos kõrbes, näidates üles muret Khashoggi kadumise osas.

USA ühe tuntuima ajalehe kolumnist Khashoggi jäi kadunuks, kui ta, väisates Istanbuli, sisenes 2. oktoobril Saudi Araabia konsulaati, et saada dokumendid abiellumiseks oma türklannast pruudiga.

Ajakirjanduse teatel plaanisid Saudi Araabia võimud kolumnisti kinni võtta, kuid midagi läks valesti. Türgi võimud kahtlustavad, et Khashoggi tapeti konsulaadis ja tema surnukeha toimetati riigist välja.