Kohaliku võistkonna kutsel reisib Eesti tiim esmalt Uus-Meremaale, kus ühises treeninglaagris Uus-Meremaalastega toimub viimane ettevalmistus mängudeks. Austraaliasse jõuab Eesti võistkond 18. oktoobril.

„Uus-Meremaa koondise kutse koos nendega mängudeks valmistuda oli meile väga meeldiv üllatus ning võtsime selle rõõmuga vastu. Loodame, et saame ühise ettevalmistuse jooksul kogemusi vahetada ja üksteisele abiks olla. Igal juhul läheme mängudele vastu hästi valmistunult ja motiveeritult,“ ütles Eesti delegatsiooni juht Kaia Kollo.

Lisaks võistlejatele ja neid abistavatele treeneritele sõitsid täna Uus-Meremaale ka võistlejate lähemad pereliikmed.

Võitmatute mängud ehk Invictus Games on Suurbritannia prints Harry poolt 2014. aastal ellu kutsutud spordivõistlused sõjalistel operatsioonidel viga saanud sõduritele. Idee sai alguse, kui Harry külastas USA-s toimunud vigastatud veteranidele mõeldud spordivõistlust ning ta soovis luua sarnase rahvusvahelise võistluse. Invictus tähendab ladina keeles võitmatut.

Sel aastal toimuvad mängud 20.-27. oktoobrini Austraalias, Sydneys. Mängudel osaleb kokku üle 500 võistleja 18-st erinevast riigist. Esindatud on Afganistan, Austraalia, Kanada, Taani, Eesti, Prantsusmaa, Georgia, Saksamaa, Iraak, Itaalia, Jordaania, Holland, Uus-Meremaa, Poola, Rumeenia, Ukraina, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriigid. Varasemalt on mängud toimunud Suurbritannias USA-s ja Kanadas.

Austraaliasse sõitev Eesti võistkond on sel aastal 15-liikmeline. Võistlejate hulgas on nii tegevteenistuses olevaid kui tsiviilellu naasnud veterane. Eesti võistlejad osalevad paljudel erinevatel aladel, näiteks ujumine, jalgrattasõit, kergejõustik ja purjetamine. Eelmisel aastal toimunud mängudel võitsid eestlased kokku 8 medalit.