Sunday Timesi teatel on britid jõudnud järeldusele, et ainus muu viis vastulöök anda oleks tuumarelvade kasutamine.

Kõrgetasemelised julgeolekuallikad ütlesid Sunday Timesile, et nad on mures, et Suurbritannial jääb puudu võimekustest, mis jätab sõjalistele juhtidele liiga vähe relvi Kremli agressioonile vastamiseks muuga kui tuumarakettidega Trident.

Vene ohtude kohta läbi viidud planeerimisõppused on britte jahmatanud kiirusega, millega vastasseis Moskvaga võib eskaleeruda.

Briti valitsusametnikud on lubanud suurendada ründeotstarbelisi kübervõimekusi, sealhulgas võimekust Kremlis „tuled kustutada”. See annaks Suurbritanniale rohkem valikuvõimalusi, kui Putin käsiks Vene vägedel:

- Hõivata väikesed Eestile kuuluvad saared, et katsetada, kas NATO-l on 5. artikliga tõsi taga

- Sekkuda Liibüas, et saada kontroll naftavarude üle ja päästa valla uus rändekriis Euroopas

- Kasutada mitteregulaarvägesid rünnakuks Briti sõdurite vastu või ähvardada Suurbritannia uut lennukikandjat.

Ülimalt salastatud planeerimiskohtumised, mida on peetud kord nädalas Whitehallis, on andnud tulemuseks järelduse, et küberrelvad annavad Suurbritanniale parima võimaluse Venemaa heidutamiseks, sest läänel ei ole enam väikeseid lahinguvälja tuumarelvi.

Briti riigikaitsestaabi ülem, kindral Sir Nick Carter hoiatas augustis, et eskalatsioonispiraal, mis lõpeb väärarvestusega Venemaa suhtes, on praegu suurim oht Suurbritanniale.

„Venemaa jätkab meie lääne demokraatia õõnestamist. Nad ei lähe tõenäoliselt välja konventsionaalsele sõjale, aga Eesti rannikul on saari, mille nad võivad ära võtta, et katsetada NATO kindlaks jäämist artiklile 5,” ütles üks kõrgetasemeline allikas Sunday Timesile. „Kui nad uputaksid tuumalõhkepeaga torpeedoga meie lennukikandja, siis mis on meie vastus? Ei ole midagi peale nende allveelaeva uputamise ja tuumarelva heitmise Põhja-Kamtšatkale. Seetõttu on küber nii oluline; saab minna rünnakule ja kustutada Moskvas tuled, et öelda neile, et nad ei tee õigeid asju.”