Just sellesse sõjaväeosasse saabus 2001. aastal teenima leitnant Tšepiga, kes oli eeskujulikult lõpetanud Kaug-Ida kõrgema väeliikide ülese komandokooli (DVOKU). Kõik kolm allikat palusid võimalust anonüümseks jääda.

„Boširov, kellega rääkis Simonjan, ei ole Boširov, vaid Anatoli Tšepiga. Väliselt on ta muutunud, aga Boširovi hääl, see on Tolja hääl,” ütles Novaja Gazetale üks Tšepiga endistest teenistuskaaslastest väeosast number 20662. Briti võimud süüdistavad Skripalide mürgitamises mehi, kes nimetavad end Aleksandr Petroviks ja Ruslan Boširoviks. Nendega tegi intervjuu Vene propagandakanali RT peatoimetaja Margarita Simonjan.

282. salga kaks ülejäänud veterani ei ole veendunud, et Boširov ja Tšepiga on üks ja sama inimene. Tõsi, nad ei ole Tšepigat näinud alates 2006. aastast, kui tollal juba kapteniks tõusnud Tšepiga viidi Habarovskist üle Moskvasse.

„Pärast kooli lõpetamist suunati Tšepiga teenistusse erivägede 14. brigaadi staapi Ussuriiskis. Brigaadi staabis sai ta juba korralduse Habarovskisse, meie salka suunamise kohta, kus ta määrati luuregrupi ülemaks,” ütles üks allikas Novaja Gazetale.

„Tal oli mingi sugulane, suur nina Habarovski krai administratsioonis. Ta kostis Tolja eest, et ta suunataks Habarovskisse,” lisas üks endistest teenistuskaaslastest. „Tšepigat loeti „blatnoiks”, isegi salga komandör, polkovnik Bernikov rääkis temaga rõhutatult viisakalt.”

Vitali Anatoljevitš Bernikov oli sealjuures autoriteetne ja austatud ohvitser.

2004. aasta veebruaris kinnitati polkovnik Bernikov Venemaa presidendikandidaadi Vladimir Putini üheks usaldusisikuks. Praegu on ta juba pensionil.

„Nimetus Venemaa Kangelane omistati Tšepigale Krimmi eest,” rääkis Novaja Gazetale DVOKU lõpetanu, Tšepiga endine teenistuskaaslane salgas. „Tahvlil Rokossovski mälestussamba juures on kangelase nimetuse saanud lõpetanute nimed – seal on Tšepiga ja polkovnik Aleksandr Popov, DVOKU lõpetanu 1995. aastast. Tšepigale ja Popovile anti Venemaa Kangelase nimetus presidendi ühe salajase ukaasiga just Krimmi eest. Popov juhtis siis erivägede koondsalka, aga Tšepiga oli siis veel alampolkovnik. Tõsi, ma ei oska isegi oletada, millega konkreetselt Tšepiga Krimmis tegeles.”

Novaja Gazeta allikad nimetasid kolm võtmetähtsusega erioperatsiooni Krimmis 2014. aasta veebruaris.

- Ministrite nõukogu hoone hõivamine Krimmis

- Belbeki lennuvälja hõivamine

- Ukraina armee merejalaväebrigaadi relvitustamine Feodossijas.

Kõik kolm operatsiooni viidi läbi ilma verevalamiseta, mille eest Popov ja Tšepiga esitatigi Venemaa Kangelase nimetuse saamiseks.

Allikate sõnul astus Tšepiga juba pärast Krimmi, 2014. aasta suvel Venemaa kaitseministeeriumi sõjaväeakadeemiasse.

Endine ajakirjanik Sergei Kanev ütles aga Ukraina väljaandele Gromadske, et Tšepiga juhtis Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši Venemaale toimetamise operatsiooni.

„Tšepiga-Boširov osales Janukovõtši evakueerimises Venemaale. Vähemalt annavad sellest tunnistust minu allikad. Ta viibis erivägede oma allüksusega Janukovõtši residentsis – Mežihirjas. Oli seal, kaitses teda. Seal transportisid nad ta Krimmi ja Venemaale,” ütles Kanev.

Kanevi väitel sai Tšepiga Venemaa Kangelaseks Janukovõtši Ukrainast Venemaale evakueerimise eest koos Putini endise ihukaitsja Aleksei Djuminiga. Praegu on Djumin Tula oblasti kuberner.