Euroopa Liidu politseimissiooni töö eesmärk on toetada Palestiina Omavalitsust jätkusuutliku ja toimiva kriminaalõiguse, kriminaalseadustiku väljatöötamisel ning politseijõu loomisel Läänekaldal ja Gaza sektoris eesmärgiga saavutada Palestiina võimekus võtta vastutus avaliku korra tagamise eest. Missioon on loodud jaanuaris 2006. Missioonil töötab 72 rahvusvahelist eksperti 28-st ELi liikmesriigist ning Kanadast, Türgist ja Norrast.

Eesti osaleb koostöös rahvusvaheliste organisatsioonide ning liitlasriikidega kriisiennetamise ning rahvusvahelistel tsiviilkriisiohje missioonidel, mis annab võimaluse aidata kaasa stabiilsuse ning demokraatlike väärtuste tugevdamisele Euroopas ja maailmas laiemalt ning on Eesti ekspertidele hinnaliseks professionaalsete kogemuste allikaks, mis võimaldab tõhustada Eesti välispoliitiliste eesmärkide täitmist.

Eestile olulisemad käimasolevad Euroopa Liidu tsiviilmissioonid on EUAM Ukraina, EUMM Georgia, EUPOL COPPS Palestiina aladel ja EUCAP Sahel Mali. Kokku töötab erinevatel rahvusvahelistel tsiviilmissioonidel 14 Eesti poolt lähetatud eksperti.

Rainer Koor on lõpetanud sisekaitseakadeemia ja töötanud Eesti politseis üle 15 aasta. Viimati töötas ta Riigi infosüsteemi Ametis kriisireguleerimise valdkonna juhina. Tal on kogemus NATO väljaõppemissioonilt Afganistanis aastatel 2012 – 2014.