Adilang töötas väikesel puust parvel 125 kilomeetri kaugusel rannikust lambihoidjana, kui alus lahti pääses, teatas Jakarta Post. Tema töö oli kuid üksi veeta ja hoida põlemas lampe, mis meelitavad ligi kalu, vahendab Associated Press.

Igal nädalal toodi Adilangile süüa ja juua, mistõttu ei olnud tal 49 päevaks, mis ta ookeanil veetis, piisavaid varusid.

Kui varud otsa lõppesid, kasutas ta parve pealisehitise puitu tuletegemiseks, rääkis Indoneesia peakonsul Jakarta Postile. Noormees püüdis kala ja jõi merevett, mida filtreeris läbi oma särgi.

Jaapanis Osakas asuva Indoneesia konsulaadi töötaja Fajar Firdaus ütles Jakarta Postile, et Adilangist möödus enam kui kümme laeva, enne kui ta avastas Jaapani vetes Guami lähedal MV Arpeggio ja päästis ta 31. augustil.

Adilang sai laeva pardal arstiabi ja saabus 6. septembril Jaapanisse, kust lendas kaks päeva hiljem tagasi Indoneesiasse.

Nüüd on Adilang tagasi perekonna juures Põhja-Sulawesi provintsis Manados, teatas Osaka konsulaat. Teadete kohaselt toibub ta oma kannatustest hästi.