Tallinna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul tunneb ta rõõmu õiglase kohtuotsuse üle, kuid nendib, et kogu loo lahendamine võttis aega lubamatult kaua. „Kolmapäevane kohtuotsus on väga positiivne ning kindlasti ei planeeri linn seda edasi kaevata. Mul on aga väga kahju, et see lugu lubamatult kaua kestis ning suure osa sellest põhjustas Tallinna linna asjaajamine,“ ütles Mölder.

Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats märkis, et Martini juhtum olnud kahtlemata kõigile osapooltele väga keeruline. Külastades augustikuu lõpus koos abilinnapeaga poisi tädi pere, mõistsime ühiselt, et tädi perel on väga head tingimused ja eeldused väikse poisi kasvatamiseks ning selgus, et lastekaitsetöötajad on selle juhtumi valguses teinud lubamatuid vigu,“ nentis Laats, „Selge on see, et juhtumiga tegelenud ametnikud oma ametikohal tööd jätkata ei saa.”

Mölder rõhutas, et sedavõrd keerulises ja tundlikus valdkonnas nagu lastekaitse, ei saa ametnikud endale ühtegi eksimust lubada. “Tallinn on teinud juhtumist omad järeldused ning oleme tänaseks oluliselt muutnud ja korrigeerinud lastekaitsetöö korraldust nii Mustamäe linnaosas kui ka terves linnasüsteemis. Samuti oleme panustanud lastekaitsetöö ühtlustamisele ja suurendamisele,“ sõnas abilinnapea.

„Novembrist saab linn juba juurde taas kaheksa lastekaitsetöötajat, mis aitab töökoormust hajutada ning soovime jõuda selleni, et iga tuhande lapse kohta oleks vähemalt üks lastekaitsetöötaja. Peame seda oluliseks ka seoses seadusandluse muutmisest tulenevate täiendavate tööülesannetega, võimaldamaks töötajail keskenduda laste huvide kaitsmisele ja kliendi probleemide lahendamisele parimal moel. Lisaks oleme saatnud riigile oma ettepanekud, et täita seaduslüngad lastekaitse valdkonnas ning kiirendamaks kohtuprotsesse,“ lisas Mölder.

“Väikese Martini juhtum on näidanud kätte kõige nõrgemad kohad pealinna lastekaitsetöös ning töö käib nende kõrvaldamiseks. Selline segane asjaajamine ei tohi enam ühelegi lapsele ega perele osaks saada,” lõpetas Mölder.