Toetuse tõusu taga on tema sõnul sihipärane töö. Ossinovski lahkus valitsusest ja tõi asemele Riina Sikkuti, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministriks tuli peale Urve Palo lahkumist Rene Tammist.

Oma kandideerimisest SDE nimekirjas on teatanud mitmed tuntud inimesed nagu Marina Kaljurand, Indrek Tarand ja Andrus Vaarik. Samuti tulid sotsid välja ideedega omastehoolduse ja noorte tulevikufondi osas.

"On hea meel, et see on tulemuse toonud. Töötame edasi tippvormi jaoks, ambitsioonikaks eesmägiks on 20 kohta riigikogus, töö jätkub," ütles Ossinovski.

Lähikuudel on kavas töötada, et sotsiaaldemokraatlikust ilmavaatest lähtuv valimissõnum toetajatele piisavalt selge. Plaanis on tuua valimisnimekirjadesse ka uusi inimesi. Samuti jätkuvad laiapõhjalised arutelud programmi osas.

Septembrikuised reitingud on silmatorkavad ka selle poolest, et nende järgi võib riigikokku pääseda vaid neli erakonda, Isamaa ja Vabaerakond jääksid välja. Ossinovski lootis, et riigikokku tuleb siiski peale valimisi viis erakonda, sest see on Eesti demokraatiale hea.

Parteimaastiku konservatiivsel tiival on tema sõnul liiga kitsas. "Selge, et nii mõnigi võitleb ellujäämise nimel, mõni on võitlusest loobumas," ütles Ossinovski.

Allpool on pilti hägustanud ka uus tulija Eesti 200, oma erakonna tegemisest räägib ka Vabaerakonnast lahkunud Artur Talvik.

Kõige populaarsemad on endiselt Keskerakond ja Reformierakond. Peaministripartei toetus on olnud pool aastat väga stabiilne, Reformierakonna toetus tõusis kevadel peale Kaja Kallase saamist esimeheks, aga hakkas seejärel langema.

Ossinovski meenutas, et kui Kallas valiti Reformierakonna esimeheks, räägiti veendunult Reformierakonna valimisvõidust. "Täna näeme, et Kaja Kallase efekt on lahtunud ja erakond pigem langustrendis," ütles Ossinovski. Valimisteni on aga pool aastat, mistõttu juhtuda võib veel paljutki.