Rohkem perekondi seavad ohtu tõusvad toiduainete hinnad ja Jeemeni raha väärtuse langus konflikti tagajärjel. Teine probleem on lahingud võtmetähtsusega sadamalinna Hudaydah’ ümbruses. Selle kaudu saabub suurem osa abist Jeemeni mässuliste valduses olevatele aladele, vahendab BBC News.

Jeemen on olnud hävitavas kodusõjas, mis eskaleerus 2015. aasta alguses, kui Houthi mässulised võtsid oma kontrolli alla suure osa riigi lääneosast ja sundisid president Abdrabbuh Mansour Hadi välismaale põgenema.

Araabia Ühendemiraadid, Saudi Araabia ja veel seitse araabia riiki sekkusid, sest peavad Houthisid Iraani käsilasteks.

Sõda on toonud kaasa pikad viivitused palkade maksmisel näiteks õpetajatele ja riigiametnikele ning mõned inimesed pole palka saanud ligi kaks aastat.

Toiduainete hinnad on sõja algusest alates tõusnud 68 protsenti.

Jeemeni riaal on aga samal perioodil kaotanud ligi 180 protsenti oma väärtusest, teatab Save the Children.

Kardetakse ka Hudaydah’ sadama potentsiaalset purustamist või blokaadi lahingute tagajärjel. Seda läbivaid esmatarbekaupu on vaja näljahäda ja kooleraepideemia taaspuhkemise vältimiseks. Koolera puudutas eelmisel aastal miljonit inimest.

„Miljonid lapsed ei tea millal või kas üldse nende järgmine toidukord saabub,” ütles Save the Childreni juht Helle Thorning-Schmidt. „Ühes haiglas, mida ma Jeemeni põhjaosas külastasin, olid beebid liiga nõrgad, et nutta, nende kehad olid näljast kurnatud. See sõda ähvardab tappa kogu põlvkonna Jeemeni lapsi, kes on silmitsi mitmete ohtudega, alates pommidest kuni nälja ja ärahoitavate haigusteni, nagu koolera.”

Varem sel kuul teatas Save the Children, et on aidanud sel aastal seni ligi 400 000 alla viieaastast rängalt alatoidetud last, ning hoiatas, et üle 36 000 lapse võib enne aasta lõppu surra.