Kommunisti edu oli pärast 97 protsendi häälte lugemist veel kolm protsenti. Kui aga oli loetud 99 protsenti häältest, juhtis juba Tarassenko, kes oli kogunud 49,02 protsenti häältest, vahendab RBK.

Kommunistlik partei keeldus häälte lugemise tulemusi tunnustamast ja kuulutas välja protestiaktsioonid, lubades „minna lõpuni”.

Ištšenko teatas, et kavatseb inimesed tänavatele tuua ja kuulutas välja tähtajatu näljastreigi. Ištšenko sõnul võltsiti valimistulemusi Artjomis, Ussuriiskis, Vladivostokis ja Nahhodkas. Kommunistlik partei teatas, et protokollid kirjutati ümber seitsmes kohalikus valimiskomisjonis, kus igaühes kirjutati Tarassenkole juurde 1200 häält.

Tarassenko staabist teatati aga, et kommunistid ostsid hääli.

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul jälgib Kreml olukorda Primorje valimistel. Peskov kutsus orienteeruma keskvalimiskomisjoni arvamusele.

Keskvalimiskomisjon ei näinud valimiste liidri vahetumises midagi imestamisväärset, seletades seda sellega, et saadi kaugete rajoonide valimistulemused, muu hulgas Arsenjevist, kus võitis Tarassenko.

Kommunistliku partei esimees Gennadi Zjuganov pöördus president Vladimir Putini poole nõudmisega moodustada spetsiaalne komisjon ning nimetas valimistulemusi kriminaalseteks.

Primorje keskvalimiskomisjon teatas, et sai valimiste käigus 18 kaebust. Venemaa keskvalimiskomisjoni esimehe Ella Pamfilova sõnul moodustab keskvalimiskomisjon spetsiaalse komisjoni, mis hakkab koguma „täiendavaid fakte võimalike rikkumiste kohta valimistel”. Pamfilova pidas ka võimalikuks valimistulemuste tunnustamata jätmist.