Lõuna Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kaldoja sõnul on uurimise keskmes komisjoni tööga seotud otsustused mitme viimase aasta jooksul. "Esialgse kahtlustuse kohaselt ulatub komisjoni liikme saadud altkäemaksu summa kümnetesse tuhandetesse eurodesse, kuid kuna uurimine on väga varajases faasis ja kahtlustus esialgne, võib see summa menetluse käigus muutuda. Edasise uurimise käigus tuleb põhjalikult kontrollida kõiki asjaolusid ja analüüsida erinevaid dokumente," ütles Kaldoja.

ERR-i uudisteportaali teatel on selleks meheks Tartu Ülikooli Kliinikumi sisekliiniku nakkushaiguste osakonna juhataja ja ülikooli infektsioonhaiguste õppetooli juhataja, dotsent Matti Maimets.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juhi Mati Ombleri sõnul viiakse veel läbi mitmeid menetlustoiminguid, et koguda tõendeid komisjoni liikme ja erinevate ravimite käitlemisega seotud ettevõtete vaheliste kokkulepete ning võimalike altkäemaksu kuritegude kohta.

„Praeguseks on alust arvata, et mitmed ettevõtted kasutasid ebaausat viisi selleks, et saavutada nende poolt turustatud ravimite eelistamist komisjoni poolt. Ravimite käitlemisega seotud ettevõtted ja ka muud organisatsioonid peaksid mõistma, et nende tegevus peab olema aus ja läbipaistev ning selliselt peavad käituma kõik ettevõtte töötajaid. Samuti tuleb erinevatesse komisjonidesse kuuluvatel ekspertidel hoiduda isiklikust kasust ning lähtuda ausatest kavatsustest. Ootame Ravimitootjate Liidu liikmetelt eetilist käitumist ning seda, et politseiga tehakse koostööd viisil, mis on ausale ettevõtjale kohane. Lisaks peavad tervishoiutöötajatele tehtud maksed või teenustasud olema avalikustatud vastavalt nõuetele ning tähtaegselt,“ lisas Ombler.

Korruptsioonikahtlasest tegevusest saab teada anda kirjutades vihjemeiliaadressile korruptsioonivihje@politsei.ee.

"Aktuaalsele kaamerale" teadaolevalt ulatub altkäemaksu summa vähemalt 70 000 euroni. Uurimisasutused kinnitavad kümnetesse tuhandetesse ulatuvaid summasid.

Kriminaalmenetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lõuna Ringkonnaprokuratuur.