13. septembril andsid mehed intervjuu Venemaa propagandakanali RT (endine Russia Today -toim) peatoimetajale Margarita Simonjanile, öeldes, et neil ei olnud mürgitamisega mingit pistmist.

Nad väitsid usutluses, et neil oli sõprade soovitusel kavas Salisburyt külastada juba mõnda aega, ja kiitsid linna katedraali „123-meetrist torni ja üht maailma vanimat töötavat kella“.

Uuriva ajakirjandusega tegelev portaal Bellingcat avaldas dokumente, mille kohaselt oli Petrovi pass kõrge salastatuse kategooria templiga ja mehel kontakttelefon, mis arvatavasti kuulub kaitseministeeriumile, vahendab uudistekanal Meduza.

Telefoninumbrile, mis pärineb Moskva rajoonist, kus asub ka Luure Peavalitsuse (GRU) peakorter, helistades, vastati, et kõne jõudis kaitseministeeriumisse, aga ühendus katkestati pärast seda, kui ajalehe The Independent ajakirjanik end tutvustas ja Petrovi kohta küsimusi esitama hakkas.

Kuigi Petrov sündis juba 1979. aastal, pärines passis varaseim teave tema eksisteerimise kohta 2009. aastast. Ka ei leia selle dokumendi numbrit üldisest andmebaasist, vaid eraldiseisvast valitsuse heaks töötavate inimeste dokumentide andmestikust märkega „ülisalajane“.

Eile avaldas uuriva ajakirjanduse portaal Projekt omapoolse ülevaate ka Boširovi taustast, märkides, et ka tema passil on märge salastatuse kohta ja kontakttelefon, mis ühendub kaitseministeeriumiga.

Kui ajakirjanikud palusid Vene välisministeeriumi pressiesindajal Maria Zahharoval neid väiteid kommenteerida, vastas ta, et ei jaga kommentaare ja süüdistas hoopis ajakirjanikke seotuses Lääne luureagentuuridega.