Verzilov toimetati haiglasse teisipäeval pärast kohtuistungit Pussy Rioti aktivistide üle, kus kaks neist mõisteti süüdi allumatuses politsei korraldustele, vahendab uudistekanal BBC.

„Ta nägemine hakkas kaduma... Algul pidasime seda kurnatuseks, aga siis läks see hullemaks ja ta ei suutnud enam rääkida,“ kirjeldas mehe elukaaslane Veronika Nikulšina nädala keskel raadiojaamale Ehho Moskvõ. „Ta ei tundnud mind enam ära ega reageerinud mu küsimustele.“

Haiglas hinnati tema seisund tõsiseks ja ta viibis mitu päeva teadvusetult intensiivravi osakonnas, kuni ta laupäeval lõpuks elukaaslase sõnul teadvusele tuli ja tal haiglast lahkuda oli võimalik.

30-aastane venelane jõudis aktivistide toetusel juba laupäeva hilisõhtul Berliini, kus ta saab oma sümptomitele kohast spetsiaalset ravi. Verziloviga lendas Berliini ka tema ema, kellel Venemaal ei lubatud väidetavalt oma poega näha.

Verzilov sai tuntuks, kui ta oma elukaaslase ja veel kahe Pussy Rioti aktivistiga pooleks kuuks trellide taha saadeti seoses jalgpalli MM-i finaali ajal Moskva Lužniki staadionile jooksmisega, millega protestigrupp soovis juhtida tähelepanu Vene politsei seaduserikkumistele.