Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses suursaadik Liimets ning president Zeman kinnitasid kahe riigi häid suhteid ja tihedat koostööd. „Oleme usaldusväärsed partnerid Euroopa Liidus ja NATOs ning hindame kõrgelt Tšehhi osalust NATO õhuturbes Balti riikides,“ sõnas Liimets.

Vestluses käsitleti ka riikide lähiajaloo sarnaseid väljakutseid ja positiivseid arenguid, samuti omavaheliste suhete edendamise võimalusi. Suursaadik rõhutas valmisolekut erinevates valdkondades koostööd veelgi tihendada, tuues eraldi välja digiühiskonna ja küberturvalisuse küsimused. „Meil on ka heameel näha, et Tšehhi on Eesti e-valitsemise kogemuse ja tihedama digikoostöö võimaluste leidmise tähelepanu alla toonud“, ütles ta.

Eva-Maria Liimets on lõpetanud Tartu Ülikooli avaliku halduse eriala, Estonian Business School´i rahvusvahelise ärijuhtumise magistriõppe ja Genfi Julgeolekupoliitika Keskuse rahvusvahelise kursuse. Suursaadik töötab välisministeeriumis 1997. aastast ning ta on töötanud suursaatkonnas Roomas, Washingtonis ja peakonsulina New Yorgis. Aastatel 2009-2014 oli Liimets rahvusvaheliste organisatsioonide büroo direktor ning aastast 2017 töötas ta Euroopa osakonnas Euroopa Liidu Läänemere strateegiaga.