"Olen elus alati järginud põhimõtet, et kõike tuleb teha südamega ja jõudu säästmata. Sellest lähtusin ka neil aastail, mil kuulusin Eesti Reformierakonda. Andsin erakonnale endast parima ja erakond andis mulle vastu võimaluse poliitiliseks eneseteostuseks riigikogus ning innustavaks kogemuseks käivitada ning juhtida erakonna Ida-Virumaa organisatsiooni. Ometi küpses minus otsus poliitikast lahkuda ning otsida uusi väljakutseid," kirjutas Boroditš Facebooki postituses.

Boroditš märkis, et kui ta võitis konkursi TLT juhatuse esimehe kohale, arvas ta, et tema siirdumine suure ettevõtte tippjuhiks ei kutsu erakonnas esile valulist reaktsiooni.

"Ometi läks teisiti. Mõistan, et ka kõige tasakaalukamatel ja läbinägelikematel poliitikutel on raske arvestada tõsiasjaga, et ettevõtlus ei hooli poliitilistest eelistustest ja sümpaatiatest, vaid siin kehtivad majandusloogikast tulenevad reeglid. Kuna ma ei soovi tekitada erakonnas lisapingeid ning ligi 2000 töötajaga suure organisatsiooni juhtimine ei jäta aega intriigidega tegelemiseks, tõmban oma poliitilisele tegevusele lõplikult joone alla ning lahkun Reformierakonnast," sõnas Boroditš.

"Soovin endistele erakonnakaaslastele eneseteostust nii poliitikas kui eraelus. Olen tänulik aja eest, mil kuulusin Reformierakonna ridadesse," lisas ta.

Boroditš rõhutas, et viis riigikogu erakonna fraktsioonis töötatud aastat avasid tema ees võimaluse rääkida kaasa riigile oluliste probleemide lahendamisel. "Olen uhke tehtu üle, sest tugeva ja ühtse fraktsioonina hoidsime Eestit õigel kursil. Seisin mitmete oluliste eelnõude algatamise juures ja sain kaasa rääkida nii majandus-, keskkonna- kui ka sotsiaalküsimustes. See oli suurepärane aeg!"

Ühtlasi avaldas ta heameelt, et ta sai panna aluse Ida-Virumaa organisatsioonile, murdes müüdi nagu poleks Reformierakonnal seal toetust. "Viimastel kohalike omavalitsuste valimistel saavutas Reformierakond Ida-Virus eelmiste valimistega võrreldes 600 protsenti parema tulemuse. See oli tõeline läbimurre idavirulaste suhtumises. Ida-Virumaa rahvaga jään sõbraks ka edaspidi. Hindan ja toetan neid!" rääkis Boroditš

Jätkab linnavolikogu liikmena

"Esialgu jätkan Tallinna linnavolikogu liikmena, sest mulle läheb korda pealinnas toimuv. Ent minu jaoks pole volikogu liikme koht peamine. Kui volikogu töö hakkab TLT AS-i juhtimist segama, taandun kõhklemata," kinnitas Boroditš

"Teen kõik endast oleneva, et kogu jõu ja tähelepanuga keskenduda oma põhieesmärgile – viia Tallinna ühistransport kompetentse ning motiveeriva juhtimisega uude arengukiirendusse," andis Boroditš lubaduse.

Boroditš kuulus aastatel 2004-2012 Keskerakonda. Reformierakonna liikmeks astus ta 2013. aastal ja lahkus sealt täna. Ta oli aastatel 2007–2011 Tallinna abilinnapea. Samuti kuulus ta riigikogu XII ja XIII koosseisu. Selle aasta 23. juulil sai Boroditš TLT juhatuse esimeheks.