“Haabersti piirkonna juhatus toetab praegust erakonna esimeest, sest just Jüri Ratas on erakonna esimehena suutnud innustada erakonna liikmeid asjalikele tegudele,“ ütles piirkonna esimees Juhan Hindov. „Jüri on leidnud mahti peaministri ülesannete täitmise kõrvalt tulla Haabersti piirkonna üritustele, et rääkida meie liikmetega erakonna asjadest. Teisalt on praegune valitsus suutnud leida aega ja vahendeid mitmete just Tallinnas venima jäänud probleemide lahendamisele – olgu see siis Tallinna Linnateatri suure saali ehitus või praeguse Kalevi staadioni rekonstrueerimine rahvusstaadioniks, rääkimata Eesti valitsuse toest Tallinna Linnahalli uuendamisesse. Piirkonna esimehena on mul hea meel tõdeda, et juhatuse toetus Ratase kandituurile oli üksmeelne.“

Haabersti juhatuse liikme Kalev Kallo sõnul on Jüri Ratas pälvinud Haabersti piirkonna liikmete toetuse ka seeläbi, et kõrvuti oluliste riiklike asjade lahendamisega suudab ta rääkida inimestega nende argimuredest. „Inimeste sissetulekutele on soodsalt mõjunud Jüri Ratase juhitava valitsuse tegevus maksuvaba miinimumi tõstmisel 500 eurole, samas kui maaelu toetamise raames otsustati põllumeestele välja maksta üleminekutoetused ja tänavusuvise põua tulemusi arvestades ei jäeta maamehi üksi nende oluliselt vähenenud saakidega,“ ütles Kallo.

Haabersti piirkonna juhatuse liige ja tervishoiu asjatundja Viktor Vassiljev ütles Jüri Ratase kandidatuur toetades, et vägagi oodatud ning vajalik oli valitsuse otsus lisada eelarve strateegias haigekassa eelarvesse 220 miljonit eurot ravijärjekordade lühendamise tarvis.

Haabersti keskerakondlastele on jätnud sümpaatse mulje Jüri Ratase valitsuse tegevus regionaalpoliitiliste probleemide lahendamisel nagu näiteks Läänemaale tehtav investeering raudtee taastamiseks Tallinna – Haapsalu trassil või siis Kääriku spordikompleksi uuendamine kaasaegse tasemega olümpiaettevalmistuskeskuseks.
Keskerakonna juhatuse kandidaatideks esitas Haabersti piirkonna juhatus erakonna juhatuse praeguse liikme, Haabersti piikonna aseesimehe Kalev Kallo, Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi, Tallinna Linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti, endise riigihalduse ministri Jaak Aabi ning Riigikogu liikmed Jaanuas Karilaidi, Siret Kotka-Repinski, ja Aadu Musta. Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf ning revisjonikomisjoni liikmekandidaadiks Enn-Toivo Annuk.