Briti kaitseministeeriumi teatel oli toimunud märkimisväärne Venemaa tegevus õhus suurema osa ööst, vahendab Forces Network.

Vene lennukid pöördusid lõpuks tagasi Krimmi suunas, teatasid kuninglikud õhujõud.

Avalduses lisatakse, et operatsioon oli kooskõlas NATO suurendatud õhuturbemissiooniga, mille raames kuninglikud õhujõud tegutsevad oma NATO liitlase kõrval Vene agressiooni ärahoidmiseks.

Rumeenia kaitseminister Mihai Fifor ütles varem, et Venemaa sellised provokatsioonid on muutunud viimastel kuudel sagedasteks.

Rumeenia kaguosas asuvas Mihail Kogălniceanu lennubaasis baseerub neli kuninglike õhujõudude Typhooni.

„Kuninglikud õhujõud võivad kinnitada, et 13. augustil lendas välja kaks Rumeenias baseeruvat kuninglike õhujõudude hävitajat Typhoon vastuseks Vene lennukitele, mis opereerisid NATO õhuruumi lähedal Musta mere kohal. Õhus olles jälgisid Typhoonid lennukeid eemalt, kuid visuaalset tuvastust ei toimunud,” teatas kuninglike õhujõudude pressiesindaja.

Venemaa kaitseministeerium eitas aga sellise juhtumi aset leidmist, teatas TASS.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel viis 13. augustil Musta mere kohal plaanilisi treeninglende läbi neli Venemaa Musta mere laevastiku lennukit, mille hulgas ei olnud aga ründelennukeid Su-24.

„Pärast oma lennuülesande täitmist õhuruumi määratud osas märkasid Vene lennukid NATO riigi lennukit rohkem kui 30 kilomeetri kaugusel,” teatas Venemaa kaitseministeerium. „Lennuk ei teinud mingeid manöövreid, ei kaldunud kursilt kõrvale ega lähenenud kodubaasi naasvatele Vene lennukitele.”